Vreme čitanja: oko 1 min.

Gocić uoči velikog finala Lige šampiona: "Ako igrači budu dali sve od sebe možemo do pehara"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Repriza prošlogodišnje završnice, videćemo da li sa drugačijim epilogom

  • 0
Živko Gocić, trener VK Novi Beograd Foto: MN Press / Marko Metlaš

Vaterpolisti Novog Beograda drugi put u dve sezone za pehar šampiona Evrope u vaterpolu igraće sa čuvenim Pro Rekom. Utakmica je na programu u subotu od 21:00 na otvorenom bazenu SRC "11. april".

Isti rivali na istom mestu su igrali i prošle godine. Tada su Italijani tek nakon boljeg izvođenja peteraca srušili predstavnika iz Srbije - 17:16. Pro Reko je dvostruki uzastopni osvajač LEN Lige šampiona, ukupno desetostruki šampion, dok je domaćin turnira još bez tog trofeja u vitrinama, iako su u domaćim okvirima osvojili sve što se može osvojiti.

Trener Novog Beograda Živko Gocić obratio se medijima u petak u vrlo optimističnom tonu, uz potrebnu dozu opreza.

- Finalna utakmica je neka priča za sebe, može jedna ekipa da bude veliki favorit, a da sa druge strane druga ekipa napravi preokret. Ne bih se bavio time ko je favorit na papiru ili ima veće šanse. Finale je finale. Potrudićemo se da iskoristimo eventualne slabe tačke Pro Reka, a da akcenat na našoj igri stavimo na ono što najbolje znamo da radimo i da tako i odigramo - kazao je Gocić i dodao:

- Utakmica će biti puna naboja i tenzije, što nosi svako finale. Sigurna sam da će btii veliki borba. Ono što uvek tražim od igrača, tražiću i sada. Prihvatam jedino ako svaki igrač posle utakmice kaže da smo dali sve od sebe. Ako tako bude, onda stavrno nemamo problem kakav god bude rezultat. Ako tako budemo nastupili, možemo da se nadamo pobedi - zaključio je Živko Gocić.

Novi Beograd je na putu do finala najpre porazio Olimpijakos 13:11, zatim i Barselonetu 12:10. Prethdono su grupnu fazu okončali na drugoj poziciji. Pro Reko je sa istog mesta prošao na F8 turnir, gde su pobedili Ferencvaroš i Vuljagmeni.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA