≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Srbija slavi evropski trofej posle 22 godine, Vojvodina postala šampion EHF kupa!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Veliki uspeh našeg rukometa

  • 4
RK Vojvodina, EHF Evrokup Foto: MN Press / Ivica Veselinov

Rukometaši Vojvodine su uspeli, održali su prednost iz Novog Sada u Norveškoj i podigli su pehar namenjen osvajaču EHF Evropskog kupa! Novosađani su posle velike pobede na domaćem terenu od 30:23, uspeli da dođu i do još jednog trijumfa na severu Evrope, gde je Nerbo pao sa 25:23.

Vojvodina je tako uspela da načini i najveći uspeh u istoriji kluba, ali i da Srbiji vrati evropski klupski trofej posle 22 godine.

Malo ko je očekivao da će Vojvodina odigrati ovakav dvomeč, iako su nedavno postali i prvaci Srbije. Ipak, stečeni kapital na severu Srbije je dao ogroman vetar u leđa rukometašima Vojvodine, koji su oprezno ušl i u revanš. Bili su svesni Novosađani da će Norvežani kreuti na sve ili ništa od samog početka.

Međutim, održavali su korak tokom čitavog prvog, ali i drugog poluvremena. Igrali su "gol za gol", a u vođstvu su se preplitali. Kod rezultata 19:19, Vojvodina je napravila potom seriju od dva gola, stekli su prednost, ali se i ona topila s vremena na vreme.

Rezultatska klackalica, koja je na kraju ipak otišla na stranu Vojvodnie koja je i drugi put slavila i podigla prvi evropski trofej u svojoj istoriji.

(Telegraf.rs)

Video: Gol za pobedu u poslednjoj sekundi izazvao detonaciju: Heroj Borzaš na tribini slavio s navijačima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA