≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Japan je za Srbiju postao odbojkaška velesila Ligi nacija

Vreme čitanja: oko 1 min.

Novi poraz "Plave čete"

  • 0
Nišida Juji, Odbojkaška reprezentacija Japana Foto: YUTAKA / AFLO / Profimedia

Odbojkaši Srbije poraženi su od Japana u trećem kolu Lige nacija sa 3:1 (22:25, 25:21, 25:23, 25:20) i tako su upisali drugi poraz iz tri meča od starta takmičenja.

Japanu je ovo druga pobeda iz dve utakmice, pošto su prethodno pobedili Iran sa 3:0, a sada i Srbiju sa 3:1 i trenutno su u vrhu tabele.

Surovo je, ali istinito, da je za Ligu nacija i ovaj sastav Srbije i Japan velesila.

Podmlađeni sastav Igora Kolakovića dobro je započeo meč i dobio je prvi set sa 25:22, ali su u nastavku meča Japanci kontrolisali meč. Iako je Srbija krenula drugi set sa 4:0, usledila je crna serija, japanci su brzo preokrenuli i poveli i na kraju ubedljivo izjednačili.

Treći set je verovatno bio i odlučujući, jer je rezultat bio tesan i odlučivala je jedna lopta, ali su Japanci bili sigurniji i došli su do krucijalnog vođstva. U petom setu je do 14:14 bio egal, a onda je Japan vezao pet poena i došao do velike prednosti i rutinski su rešili meč u svoju korist.

Srbija nije imala rešenje za Nišida Juji sa 25 poena, dok se kod Srbije istakao Pavle Perić sa 22.

"Plava četa" za dva dana, 11. juna igra protiv Poljske, koja je ozbiljan favorit i koja je trenutno lider Lige nacija sa sve tri pobede iz tri meča.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA