Vreme čitanja: oko 2 min.

Gvideti zadovoljan posle trijumfa: "Devojke su zaslužile ovu pobedu"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Podsetimo, naredni meč, Srbija će igrati protiv Brazila, u petak od 02.00 po centralnoevropskom vremenu

  • 0
Đovani Gvideti, Srbija, Odbojkašice Foto: Profimedia

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije savladala je ekipu Japana sa 3:2 u setovima, a selektor Srbije, Đovani Gvideti nije krio zadovoljstvo posle važne pobede u drugoj nedelji Lige nacija.

- Danas je sve ovo bilo jako važno, jer su devojke trenirale jako dobro i zaslužile su da za svoje ogromne napore do sada zabeleže bar jednu pobedu. Video sam da tim napreduje iz dana u dan. Pobeda protiv Japana je velika stvar, jer se radi o timu koji igra veoma dobro. Čak i da smo izgubili 3:2 protiv Japana, bio bih srećan i čestitao bih devojkama. Radi se o ekipi koja igra sjajnu odbojku. Srećni smo zbog prve pobede, ali znamo je naš put i dalje veoma dug i težak. Naredni meč je protiv Brazila u Brazilu. Potrebno nam je da se osvežimo, odmorimo i odigramo još jedan dobar meč - rekao je Gvideti.

Pružile su Japanke veliki otpor, na čemu im je čestitala i junakinja Srbije Aleksandra Uzelac.

- Sa ovakvim ekipama nikada nije lako igrati, jer su neverovatne, sve stižu u polju, poeni traju jako dugo i morale smo da budemo strpljive. Pokazale smo mnogo bolju igru, energiju i želju, jer smo u meč ušle svesne da moramo da ga dobijemo. Drago mi je što smo uspele u tome. Nadam se da će ovo biti prva pobeda u nizu. Čekamo Brazil i biće to još jedan veliki meč za nas.

Katarina Lazović Foto: MN Press

Ova pobeda je izuzetno važna za našu selekciju, što je potvrdila i Katarina Lazović.

- Mnogo sam srećna što smo ostvarile prvu pobedu. Imale smo jakog protivnika, i to posle onakvog turnira u Turskoj. Toliko smo želele ovu pobedu, dale smo baš sve od sebe, da mislim da nisu mogle da nas savladaju ni posle sedam setova! Brazil je takođe veliki rival, naročito kad igra kod kuće, ali znam da su bez dve devojke iz startne postave. Videćemo, mislim da nismo bez šansi ni u tom duelu - podvukla je Lazovićeva.

Podsetimo, naredni meč, Srbija će igrati protiv Brazila, u petak od 02.00 po centralnoevropskom vremenu.

(Telegraf.rs)

Video: Srpske odbojkašice zvanično dobile novog selektora: Čuveni Italijan promovisan u Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA