≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dominacija mladih vaterpolista Srbije, preko Grčke do velikog finala!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Za pehar sa Mađarima ili Amerikancima

  • 0
Andrija Jauković, VK Partizan Foto: MN Press / Marko Metlaš

Vaterpolo selekcija Srbije za igrače do 20 godina napravila je veliki uspeh na Svetskom prvenstvu u Bukureštu. Pobedom nad Grčkom od 14:8 obezbedili su plasman u finale i u subotu će se boriti za zlato.

Branioci titule osvojene u Pragu 2021. dominantnom predstavom pregazili su starog poznanika iz grupne faze. Dosta lakše nego tada (14:12) izabranici Miloša Korolije eliminisali su rivala.

Već posle prve deonice bilo je 4:1, do poluvremena i 8:3. Već tada je bilo jasno da će Delfini proći u veliko finale. Do kraja meča trijumf je mogao da bude i ubedljviji, međutim u finišu duela došlo je do očekivanog opuštanja.

Gladović je bio najefikasniji u našem timu sa pet golova, tri je postigao Dimitrijević, dva Kojić, a po jedan Brešćanski, Martinović, Kovačević i Božović.

Protivnik u velikom finalu biće poznat večeras nakon meča Mađarska - Sjedinjene Američke Države. Srbija je već pobedila Amerikance u grupnoj fazi i to nakon zaostatka od četiri gola.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA