≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Srbija ostala bez svetske titule u vaterpolu, Mađarska pobedila Delfine u Bukureštu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Miloš Korolija i sturčni štab može biti ponosan i zadovoljan!

  • 1
Nikola Kojić, vaterpolo Foto: MN Press - SS

Tako blizu, a tako daleko... Tako se najkraće može opisati koliko je malo falilo da mladi vaterpolisti odbrane svetsku krunu.

Nažalost, Mađarska je u finalu Svetskog prvenstva u Rumuniji za igrače do 20 godina pobedila Srbiju 12:7 i tako tek treći put u istoriji postala šampion planete u ovom uzrastu.

Ono što najviše bode oči jeste vrlo bledo drugo poluvreme u kojem naši vaterpolisti do samog finiša meča nisu postigli niti jedan pogodak.

Držala se Srbija čitavim tokom prvog poluvremena, vodili su Mađari 5:4 na pauzi između druge i treće četvrtine, međutim usledio je potop u nastavku i zlato je zasluženo otišlo oko vrata igrača našeg severnog suseda.

Petar Stanić je postigao tri gola, dva Viktor Urošević, dok su po jedan dali Bogdan Brešćanski i Luka Gladović. Za pobednički tim po tri su postigli David Tatrai i Pal Vigvari.

Mađarska je tako došla do trećeg pehara u juniorskoj kategoriji, prvog nakon 2007. godine.

Srbija nije odbranila titulu osvojenu 2021. godine u Pragu, ali treba biti ponosan i pohvaliti momke. Posebno ako imamo u vidu da je ovo peta uzastopna medalja za juniore na Svetskim prvenstvima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA