≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ništa od finala Lige šampiona za reprezentativca Srbije: Poljaci za jedan gol bolji od Parižana

Vreme čitanja: oko 1 min.

U drugom polufinalu Magdeburg tek nakon sedmeraca srušio Barsu

  • 1
Pari Sen Žermen - Viva Kjelce, EHF Liga šampiona 2023. Foto: Tanjug / AP

Rukometni klub Viva Kjelce domogao se plasmana u finale EHF Lige šampiona pošto je u neizvesnom finišu Pari Sen Žermen poražen sa 25:24 u "Lankses Areni" u nemačkom Kelnu.

Fracnuzi, čiji dres nosi i srpski internacionalac Petar Nenadić, bolje su otvorili meč, vodili i u dva navrata sa dva gola voška, međutim do poluvremena se aktuelni viceprvak Evrope odlepio na 16:14. Poljaci su u nastavku uglavnom držali višak, sve do sredine poluvremena kada je PSŽ serijom od četiri gola došao do poravnanja.

Nije tu bio kraj uzbuđenjima, na dva minuta pre kraja bilo je nerešeno, da bi sa sedam metara Morito 90 sekundi pre kraja postavio konačan rezultat.

Aleks Dujšebaev je predvodio pobednički tim sa šest golova, pet je dodao Arcem Karalek, dok je Luk Štejns u poraženom sastavu postigao šest. Nenadić se jednom upisao u listu strelaca.

U prvom polufinalu Magdeburg je tek nakon sedmeraca srušio najtrofejniji tim Evrope i dvostrukog uzastopnog vladara Barselonu sa 40:39.

Vrlo uzbudljiv meč obeležio je veliki broj pogodaka, nekoliko propuštenih šansi Magdeburga tokom meča da ga reše u svoju korist i vrlo slaba serija sedmeraca. Nakon 70 minuta rukometa bilo je 38:38, da bi uz čak šest promašaja sa penala Nemci do velikog finala došli sa dva data gola sa sedam metara.

Kaj Smits je postigao čak 12 golova za Magdeburg.

Veliko finale F4 EHF Lige šampiona igra se u nedelju od 18 časova, dok će duel za treće mesto biti odgiran istog dana od 15:15.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Grobar Traunreut

    17. jun 2023 | 21:51

    Kakva Utakmica ovo je strasno gledao sam utakmicu i uživao nisam odavno pratio rukomet ali sam se oduševio...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA