Vreme čitanja: oko 1 min.

Srbija bolja od Hrvatske: I dalje postoje šanse za završni turnir

Vreme čitanja: oko 1 min.

Odlična izvedba naših devojaka

  • 0
Ana Bjelica Foto: MN Press

Podmlađena selekcija ženske odbojkaške reprezentacije Srbije je uspela da zabeleži još jednu pobedu u Braziliji, u okviru Lige nacija, pošto su sa 3:1 bile bolje od Hrvatske, po setovima 25:16, 25:11, 23:25 i 25:17, čime su i opravdale ulogu favorita.

Srbija je u ovom duelu bila znatno jača, o tome svedoči kako rezultat, tako i činjenica da su izabranice Đovanija Gvidetija za 21 poziciju bolje rangirane na rang listi. Međutim, čak se i u ovom meču desio pad koncentracije, što je bilo vidljivo u trećem setu.

Pre duela sa Hrvatskom, Srpkinje su bile bolje od Tajlanda sa 3:2 i to nakon što su gubile sa 2:0 i nakon što su spasile čak tri meč lopte u odlučujućem setu, međutim, treba istaći i da je ovo znatno izmenjen tim, te da u njemu nema najvećih zvezda naše reprezentacije.

Ovo je inače druga nedelja Lige nacija, gde je Srbija završila sa skorom od 3-5, što znači da i dalje postoje šanse da se domogne završnog turnira. Idući turnir Lige nacija naša reprezentacija igra u Koreji, u Suvonu, gde će rivali biti Kina, Nemačka, Dominikanska Republika i Bugarska, a tamo će nastupiti i Maja Ognjenović i Tijana Bošković, što će predstavljati značajno pojačanje.

Na meču sa Hrvatskom su najbolje bile Sara Lozo sa 26 poena, dok je pet manje imala Ana Bjelica. Kod Hrvatica se najviše istakla Lucija Mlinar sa 11 osvojenih poena.

Standings provided by Sofascore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA