≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Oglasio se Viktor Jelenić zbog slučaja Mandića i Jakšića: "Interes kluba je manji od države.."

Vreme čitanja: oko 3 min.

Prvi čovek srpskog vaterpola izneo je svoj stav...

  • 0
Vaterpolo reprezentacija Srbije Foto: Nikola Tomić

Predsednik VSS Viktor Jelenić se nije oglašavao povodom događanja vezanih za reprezentativce, igrače Novog Beograda Dušana Mandića i Nikole Jakšića. Na završetku priprema nacionalnog tima u Kragujevcu je ipak istakao:

- Pojavljuju se mišljenja da je savez trebalo da reaguje u ovim događanjima, posebno kada se radi o igračima koji su među najboljima na svetu. Ne može savez da se meša u odnos kluba i igrača. Igrač kada potpiše ugovor ima prava i obaveze. Nisu nas pitali kada su potpisivali ugovor, to je njihov međusobni odnos – rekao je Jelenić.

Naravno da prvi čovek srpskog vaterpola ima svoj stav:

- Sigurno da ga imam, to je lično mišljenje. Nije u redu da se sa dva najbolja igrača na svetu, dvostruka olimpijska pobednika, momaka koji treba da budu nosioci nove reprezentacije, tako nešto radi. Bio sam godinama predsednik kluba i znam kako je to. Ne može da se jedan igrači za vreme prvenstva pošalje da trenira sa drugim timom, da se za drugog napravi obeštećenje od 150.000 evra koje je fudbalsko za naše prilike. Pri tome da mu je neizvesna igračka budućnost ako se novi klub ne pronađe.

Na konstataciju da Jakšić ima šansu da se po rečima direktora Novog Beograda Slobodana Sora dokaže na letnjim takmičenjima Jelenić je rekao:

- Imamo i tu izjavu portparola...

- To je rekao direktor kluba.

- Tačno sam rekao, portparola Novog Beograda. Takva izjava je bahata, to nema nigde. Jasno mi je da postoji interes kluba, ali svaki interes svakog kluba je manji od interesa reprezentacije i države Srbije. Da se to našim igračima dogodilo u inostranstvu pa nekako i da razumem. Ali dogodilo se trenutno najboljoj ekipi u Srbiji i po meni je to nedopustivo.

Jelenić je sve to povezao i svakodnevicom u Srbiji.

- Svaki interes kluba je mnogo manji od države Srbije i to važi za bilo koju sferu života. Ovo što se događa trenutno u vaterpolo sportu je u mnogo manjem obimu od onoga što se događja globalno u našoj zemlji. Imamo događanja na Kosovu koji su vrhunski nacionalni interes, prioritet svih priroteta a dešavaju se šetnje Srbija protiv nasilja gde se blokira auto put i to je neka vrsta nasilja. Igrao sam 15 godina na zapadu i to nikada nisam video, doživeo da se blokira auto put u svrhu političke borbe. Tako i sada imamo klub koji gleda samo svoje interse a sa druge strane neke političke stranke koji žele da profitiraju u ovoj situaciji. To nije u redu. Ponavljam interes Srbije je najveći i najvažniji koji može da postoji.

Pred reprezentacijom su tri velika takmičenja. Kakva su očekivanja ?

- Pre svega Igračima i sručnom štabu želim zadravlje i uspeha na predstojećim takmičenjima. Uroš Stevanović je napravio odlične pripreme u Kragujevcu pred polazak na dugačak put. Ubeđen sam da će na kraju puta ovog leta imati situaciju koja će nas zadovoljiti i pokazati šta nam treba pred naredne sezone. Treba da nam bude jasno da smo na novom putu, da nam treba vreme, strpljenje i rad. Ambicije jesu velike ali moramo uvek da budemo na zemlji – završio je Jelenić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA