≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Srpkinja "prebila" olimpijsku šampionku iz Hrvatske koja je veličala Oluju, pa osvojila evropsko zlato!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tekvondoisti uspešni na Evropskim igrama u Poljskoj

  • 9
Aleksandra Perišić Foto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Srpska tekvondistkinja Aleksandra Perišić osvojila je zlatnu medalju u disciplini do 67 kilograma na Evropskim igrama u Krakovu.

Perišićeva je u finalu bila bolja od Sesilije Kastro Burgos iz Španije sa 2:0. Bronzana medalja pripala je Italijanki Nataliji D'Anđelo, koja je bila bolja od Hrvatice Matee Jelić sa 2:1.

Perišićeva je ranije tokom dana u prvom kolu savladala Izabel Faber iz Luksemburga, a potom je u četvrtfinalu bila bolja od Čehinje Ivete Jirankove.

Srpska tekvondistkinja je u polufinalu posle velike borbe pobedila Hrvaticu Mateu Jelić, inače olimpijsku šampionku iz Tokija, koja je potom imala neprimerene nacionalističe izjave i postupke, kada je slavila i veličala akciju Oluja u kojoj je stradalo hiljade Srba, a 250.000 je proterano iz Hrvatske.

Posle Olimpijskih igara je čak u Kninu na proslavi Oluje pevala Tompsonovu pesmu, što je razočaralo mnoge srpske navijače koji su je bodrili tokom Olimpijskih igara.

Aleksandrin uspeh nije jedini kada je u pitanju nastup srpskih tekvondoista, pošto je Stefan Takov osvojio bronzu u disciplini do 74 kilograma.

Takov je u meču za bronzanu medalju pobedio Bugarina Kalojana Bineva sa 2:1. U prvom kolu je pobedio Francuza Atmana Butoujaka, a onda je u četvrtfinalu bio bolji od Eltaja Gafarova iz Azerbejdžana.

Srpski tekvondista je u polufinalu poražen od Zuraba Kincurašvilija iz Gruzije, a onda je u duelu za bronzano odličje posle velike borbe bio bolji od Bineva.

(Telegraf.rs)

Video: Istetovirao Milicu Mandić sa olimpijskim zlatom: Muž srpske šampionke pokazao koliko je voli

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boža zemunac

    26. jun 2023 | 06:35

    BRAVO ALEKSANDRA. ŽIVA BILA I BOG TE ČUVAO.

  • Djuka

    26. jun 2023 | 02:35

    Pa vazda se poturica pokazati morao pred Turcima.Pa tako i jedna pokatoličena Jelić familija pred katoličkim oltarom.Drugog objašnjenja nema.Oprosti im

  • arte

    26. jun 2023 | 02:26

    Protjerano je oko pola miliona Srba. Sramota što i naši mediji umanjuju brojke stradalih u tom pogromu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA