≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Velika čast za srpski rukomet, Ilić i Škrbić u Kući slavnih!

Vreme čitanja: oko 2 min.

Događaj održan u Beču

  • 0
Momir Ilić Foto: MN press

Velika čast za srpski rukomet! Na EHF Excellence događaju održanom u Beču dva bivša rukometna reprezentativca Srbije primljena su u Kuću slavnih.

Momir Ilić i Dragan Škrbić dugi niz godina nosili su dres Orlova sa velikim uspehom i ostavili dubok trag u evropskom rukometu, što je prepoznato i zasluženo nagrađeno.

Rođeni Aranđelovčanin, nekada igrač Kila i Vesprema, koji sada i trenira, bio je vrlo ponosan nakon dobijenog priznanja.

- Fenomenalan osećaj, da ovako budem nagrađen za sve što sam postigao u svojoj igračkoj karijeri koja je bila izuzetna i tu ću biti neskroman jer sam zaista ostavio jedan pečat na rukomet. Kada pogledam odakle sam krenuo i kako su mi počeci bili stidljivi u rodnom Aranđelovcu, a koliko velike stvari sam napravio - prokomentarisao je Momir Ilić, zatim nastavio:

- Ono što me posebno raduje što sam na ceremoniji predstavljen u dresu Srbije iz 2012. godine što mnogo govori o tome koliko se ceni naš uspeh na međunarodnoj sceni i da bismo i mi trebali takođe i više da ga cenimo. Odigrao sam veliki broj utakmica u dresu reprezentacije, bio kapiten, a da nisam bio član nijedne nacionalne selekcije u mlađim kategorija potvrda je svega što čovek može da uradi posvećenim trudom i upornim radom - istakao je Ilić.

I bivši rukometaš Crvene zvezde i Barselone je imao vrlo pozitivan komentar povodom svog izbora.

- Velika čast i privilegija je biti u takvom društvu. Ovo je veliko priznanje ne samo za Momira i mene, nego i za srpski rukomet jer imati dva predstavnika u Kući slavnih koji su igrali u poslednjih 30 godina nije mala stvar i mnogo govori - izjavio je Dragan Škrbić.

Ilić je tokom igračke karijere pokrivao mesto levog beka i sa reprezentacijom Srbije osvojio srebro 2012. godine u Beogradu, kada je proglašen i za najboljeg igrača turnira. Škrbić je bio sjajni pivot i sa Orlovima je osvojio tri bronze, na Svetskim prvenstvima 1999. i 2001. i Evropskom prvenstvu 1996. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA