Vreme čitanja: oko 1 min.

Teodorović: "Već sutra se igra za medalju i istoriju, odgovornost je velika"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Meč za svetsku bronzu je na programu 2. jula od 15:30, a protivnik je Island

  • 0
JuniorskaRukometna reprezentacija Srbije Foto: RSS

Selektor muške rukometne juniorske reprezentacije Srbije Đorđe Teodorović rekao je posle današnjeg poraza od Nemačke (30:40) u polufinalu Svetskog prvenstva da je najvažnije da ekipa bude svesna odgovornosti koja je čeka u istorijskom meču za medalju protiv Islanda.

Selektor veruje da se prvenstvo može završiti medaljom iako je vremena za oporavak od ovako teškog duela malo.

- Ne možemo da budemo zadovoljni nikako! Mnogo težak meč i kad se izgubi deset razlike, nema tu zadovoljstva. Ovakve utakmice moraju odmah da se izbrišu iz glave jer sutra se igra za medalju. Mi nijednu medalju kao Srbija nemamo sa Svetskog prvenstva tako da je odgovornost velika. Mirne glave treba videti šta smo to mogli bolji - rekao je Teodorović.

Dodao je da je malo igrača danas odigralo dobro, što, kako je naveo, nije karakteristika ove ekipe.

- To mnogo govori o protivniku, snazi podrške koju imaju, a što je očigledno još uvek krupan zalogaj za naš rukomet. Treba doći na ovaj nivo u što kraćem periodu za šta verujem da imamo potencijal. Jednom moramo Island da pobedimo i nema boljeg trenutka! Posle ovakve škole idemo da pokažemo šta smo naučili iz ovog susreta - zaključio je selektor.

Miloš Kos je bio najefikasniji srpski igrač u porazu od Nemačke, a ističe da veruje da će ekipa imati snage da slavi protiv Islanda u meču za medalju.

- Isključenje Rogana uticalo je dosta na našu igru i manjak igrača u rotaciji. Morali smo da koristimo i igrače koji nisu imali veliku minutažu na prvenstvu i to se posebno u odbrani osetilo. Imamo veliki motiv pred sutrašnji duel. Mi smo jedna velika porodica, mi smo braća, održaćemo sastanak mi kao igrači takođe, podići one koju su možda potonuli i sabrati se za borbu koja nas čeka sutra jer imamo priliku da ispišemo istoriju -  istakao je Kos.

(Tanjug/Telegraf)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA