Vreme čitanja: oko 1 min.

Milenko Sebić zlatom zatvorio Veliku nagradu Novog Sada

Vreme čitanja: oko 1 min.

Veliki broj medalja za Srbiju na međunarodnom turniru

  • 0
Milenko Sebić Foto: Streljački savez Srbije

Tradicionalni turnir „Velika nagrada Novog Sada“ završen je u nedelju nadmetanjima u četiri discipline, a zlato Srbiji poslednjeg dana doneo je iskusni reprezentativac Milenko Sebić, član domaćeg Novog Sada 1790.

Sebić je trijumfovao u gađanju malokalibarskom puškom iz ležećeg stava. I srebro je otišlo našem takmičaru. Drugi je bio juniorski repezentativac Marko Ivanović iz „Čika Mate“, Marko Ivanović, a treći Šveđanin Markus Madsen, pobednik jučerašnjeg trostava.

Juniorka iz Mađarske Reka Toma je pobedila u istoj disciplini u gađanju MK puškom iz ležećeg stava u ženskoj konkurenciji, ispred Slovenke Nike Skubić i Šveđanke Hane Goranson.

Indijac Moginder Sing je trijumfovao u obe discipline na 25-metarskom strelištu, gađanju pištoljem središnjeg paljenja i standardnim pištoljem. Srđan Milović (Univerzal M) je bio drugi u obe disicpline, a bronzane medalje otišle su Davoru Petroviću (Barajevo) i Bogdanu Ristivojeviću (Novi Beograd Ušće).

Bugarskim strelcima su otišle sve tri medalje pištoljem slobodnog izbora, a najprecizniji je bio Samuil Donkov.

Četvorodnevni miting u Novom Sadu je ove godine okupio takmičare iz devet zemalja. Na programu je bilo 14 disciplina (od toga osam i u seniorskoj i u juniorskoj konkurenciji), a naši takmičari su osvojili 29 medalja.

(Telegraf.rs / Streljački savez Srbije)

Video: Ljuti ste na naše strelce kada pogode 8,8? Pogledajte koliko je streljaštvo težak sport

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA