≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Srbija deklasirala Južnu Afriku sa 25 razlike: Moćna prva pobeda Delfina na SP

Vreme čitanja: oko 1 min.

Naš tim je od početka do kraja kontrolisao meč

  • 1
Vaterpolo reprezentacija srbije Foto: Arena sport

Vaterpolo reprezentacija Srbije zabeležila je prvu pobedu na Svetskom prvenstvu u Japanu, pošto je u 2. kolu rutinski savladala Južnu Afriku rezultatom 30:5 (8:1, 9:1, 7:1,6:2).

Najefikasniji u našem timu bili su kapiten Nikolea Jakšić i Strahinje Rašovića koji su dali po šest golova. Marko Radulović  je postigaoa pet, Filip Janković tri, Marko Dimitrijević, Đorđe Vučinić, Radomir Drašović, Vuk Milojević upisali su po dva, a Đorđe Lazić jedan.

"Delfini" su doslovno demonstrirali silu tokom čitavog meča. Imala je Južna Afrika priliku da prva povede, ali je "peterac" nepravilno izveden i šansa odlazi u nepovrat.

Od tada je u bazenu postojala samo jedna reprezentacija - Srbija! Mrežu slabašnog rivala otključao je centar Đorđe Lazić na asistenciju Vučinića.

Na poluvremenu je na semaforu stajao rezultat 17:2, a do kraja meča naš tim je uspeo da postigne 30 golova!

Delfini su na taj način i zvanično obezbedili plasman u osminu finala i u narednom kolu će protiv Crne Gore "rešavati" sa kog mesta iz grupe će u doigravanje. Drugoplasirani će imati lakšeg rivala - Japan ili Argentina - dok će trećeplasirani na megdan Hrvatskoj.

Ukoliko naša selekcija osvoji bar bod u poslednjem kolu protiv Crne Gore, to će značiti da duel sa Hrvatima u osmini finala neće biti moguć.

Španija je zauzela prvo mesto u našoj grupi, jer su posle trijumfa nad Srbijom u prvom kolu (16:14) bili bolji i od Crnogoraca u drugom (11:7). Pomenimo i to da je duel između Srbije i Crne Gore zakazan za petak od 05.00 časova po srednjeevropskom vremenu.

Što se tiče same utakmice protiv Južne Afrike, činjenica je da je Srbija taj meč dobila i pre ulaska u bazen. Srbija i Južna Afrika su igrali šest puta i svih šest puta je naša selekcija ubedljivo pobedila.

(Telegraf.rs)

Video: Srpski vaterpolo "drim tim" predstavio ekipu za novu sezonu: Napadaju sva četiri trofeja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA