≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zastrašujuća smrt čuvenog sportiste: U skupocenom Poršeu sleteo sa puta, javnost u šoku

Vreme čitanja: oko 1 min.

Za Veliku Britaniju nastupio je na dva Svetska prvenstva u hokeju na ledu

  • 3
Mike Hammond Foto: Jari Pestelacci/SPP-JP / Shutterstock Editorial / Profimedia

Majk Hamond, 33-godišnji reprezentativac Velike Britanije u hokeju na ledu, poginuo je u teškoj saobraćajnoj nesreći. Kako prenose kanadski mediji, Hamond je u bio Kanadi, zemlji u koju je došao kao dečak, kada je u skopocenom Poršeu izgubio kontrolu te sletio s pusta.

Automobil se nakon toga zabio u drvo, a hokejaš poginuo je na licu mesta. Nije poznato je li u trenutku nesreće bio pod uticajem alkohola. Policija još uvek istražuje što je uzrokovalo sudar i Hamondovu smrt.

Hamond je u karijeri igrao za brojne klubove u Švedskoj, Danskoj i Nemačkoj, a sportski put ga je 2016. odveo u Veliku Britaniju gde se ubrzo dokazao i postao jedan od najboljih igrača, što mu je donelo poziv u reprezentaciju.

Za Veliku Britaniju nastupio je na dva Svetska prvenstva u hokeju na ledu, 2019. te 2021. godine. Hokejaški savez Velike Britanije oglasio se povodom ove tragedije.

- Hokejaši Velike Britanije skrhani su objavom da je napadač Majk Hamond preminuo. Majk je bio cenjeni saigrač iz Velike Britanije, voleli su ga mnogi i bio je deo britanske porodice- stoji u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA