≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Šok na Svetskom prvenstvu u vaterpolu: Crna Gora eliminisala Hrvatsku!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Evropski šampion "potopljen" u Fukuoki

  • 5
Bogdan Đurđić, vaterpolo Crna Gora Foto: Orange Pics BV / Alamy / Alamy / Profimedia

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore iznenadila je Hrvatsku u osmini finala Svetskog prvenstva u Fukuoki pobedivši ih sa 13:12.

Oporavile su se popularne Ajkule od poraza od Srbije u trećem kolu grupne faze, gde su imali i pet golova viška na samom početku. Ovog puta su u podređenom položaju bili samo u prvoj četvrtini koju je aktuelni evropski šampion rešio sa 3:2 u svoju korist.

Serijom od 3:0 Crna Gora je na poluvreme otišla sa plus dva. U nastavku susreta igralo se gol za gol do samog kraja meča, a prelomni momenat dogodio se na 80 sekundi pre kraja kada je pogodio Dušan Matković.

Prethodno su plasman u četvrtfinale obezbedili i Francuska pobedom nad Australijom 11:8 i SAD trijumfom protiv Kanade 13:10.

Ajkule će u četvrtfinalu igrati protiv Grčke, Francuzi sa Španijom, dok će Amerikanci odmeriti snage sa Mađarima. Sve navedene selekcije obezbedile su učešće na Svetskom prvenstvu u Dohi sledeće godine.

(Telegraf.rs)

Video: Crveno-beli "potopili" najmoćniji domaći klub i uzeli kup Srbije: Senzacija vaterpolista Zvezde

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA