≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Evo ko je sledeći protivnik Srbije u pohodu na finale Svetskog prvenstva u vaterpolu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dobro poznat protivnik važi za favorita

  • 6
Vaterpolo Srbija, vaterpolo reprezentacija Srbije Foto: VSS/Aleksandra Krupanič

Bilo je poteškoća, ali je vaterpolo selekcija Srbije ipak savladala Japan na njihovom bazenu u Fukuoki 16:10 i prošla u četvrtfinale Svetskog šampionata.

Podmlađena ekipa Uroša Stevanovića će imati vrlo težak zadatak u najvažnijem meču na takmičenju. Aktuelni viceprvak Italija će nakon četiri dana odmora izaći na megdan Delfinima.

Najlakšu grupu na SP Italijani su prebrodili sa pola snage. Najteži meč protiv Francuske u prvoj rundi rešili su u svoju korist rezutlatom 13:6, zatim je pala Kanada 24:6, potom i Kina 18:5. Shodno tome, Azuri sa prvog mesta prošli direktno među osam ekipa.

Italija je na Svetskom prvenstvu u Budimpešti prošle godine osvojila srebrnu medalju, pošto je u finalu Španija bila nakon boljeg izvođenja peteraca. Oni su i aktuelni viceprvaci Svetskog kupa, završenog početkom jula.

Poslednji takmičarski meč između Srbije i selekcije sa Apeninskog poluostrva odigran je u četvrtfinalu Svetske lige prošle godine i tada je naš tim ubedljivo poražen 14:7.

Meč je na programu u utorak.

(Telegraf.rs)

Video: Vaterpolisti NBGD u sjajnom ambijentu otvorenog "11. aprila" pobedili Špandau

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA