≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ništa od finala SP za vaterpoliste Srbije, Grčka se serijom 5:0 osvetila Delfinima za OI

Vreme čitanja: oko 2 min.

Posle uvodnih 2:2, Srbija više nije postojala u bazenu

  • 73
Vaterpolo reprezentacija Srbije Foto: Orange Pics BV / Alamy / Alamy / Profimedia

Vaterpolo reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u finale Svetskog prvenstva, pošto je u polufinalu poražena od selekcije Grčke rezultatom 13:7 (3:2, 3:0, 3:3, 4:2)!

Delfini su propustili priliku da već danas osvoje prvu medalju na SP još od 2017. godine, mada će imati novu u borbi za bronzu protiv poraženog iz duela Mađarska - Španija (subota ujutru od 06.00).

Takođe, mogla je Srbija pobedom protiv Grčke već sada da obezbedi plasman na Olimpijske igre 2024. Ovako će vizu za Pariz morati da traže na narednom EP i SP koji su na programu početkom naredne godine.

Prežaljeni su Delfini bili još pre polaska u Japan, jer smo u sastavu imali čak sedmoricu debitanata. Pogotovo posle startnog poraza od Španije, da bi izabranici Uroša Stevanovića potom vezali pobede nad Južnom Afrikom, Crnom Gorom, Japanom i Italijom zaslužili da se bore za medalju.

Bez finala su Delfini ostali zbog loše igre u napadu, prvi gol sa igračem više viđen je tek sredinom treće deonice preko Đorđa Lazića. Prethodno su Grci napravili seriju 5:0 i imali su vođstvo od 7:2.

Branislav Mitrović, vaterpolo Srbija Foto: MN Press / Nebojša Paraušić

Delfini su poveli sa 1:0, Grci su okrenuli pre nego što je Rašović sa penala izjednačio na 2:2, da bi usledio bukvalno potop Srbije koja ništa nije mogla da pogodi. Grci su, s druge strane, sjajno koristili igrača više i prednost je rasla.

Srbija je pred kraj treće četvfrtine tek iz 12. pokušaja dala gol iz pozicione igre preko Milojevića (4:8), ali su Grci odbili i ovaj pokušaj. Opet igrač više i opet +5 posle gola Papanastasijua (9:4).

Delfini su preko Jakšića i njegovog šuta sa distance (9:5) uspeli da sačuvaju kakvu-takvu nadu pred poslednju deonicu koja je nažalost počela golom Grka. I to nakon što je VAR pokazao da je lopta prešla zamišljenu gol-liniju.

Zatim još jedan sa centarske pozicije za 11:5, što je definitivno bio znak da je polufinale rešeno. Na kraju, Grčka se ubedljivo osvetila Srbiji za poraz u finalu Olimpijskih igara u Tokiju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ред

    27. jul 2023 | 10:47

    Будимо реални,чим су Партизан уништили од наше репке више нема ништа. И ово је чудо да смо дошли до овде.

  • Mioš

    27. jul 2023 | 11:05

    Dimtrije Rističević brani za Panatinaikos, najbolji golman u Grčkoj, a izbačen iz reprezentacije Srbije po želji Šapića i Vasovića.

  • goran

    27. jul 2023 | 11:11

    Ne spada vise srbija u grupu velikana vaterpola,unistili vaterpolo sekciju partizana,koja je bila vodeca u evropi po talentima,ovo je realnost🤷‍♂️🤷‍♂️🤷‍♂️🤷‍♂️

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA