≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Srbija poražena od Španije u borbi za bronzu: Delfini potpuno stali u drugom poluvremenu

Vreme čitanja: oko 2 min.

Naš tim nije postigao gol skoro 15 minuta u drugom delu meča i to je bio ključ poraza

  • 26
Vaterpolo reprezentacija Srbije Foto: Orange Pics BV / Alamy / Alamy / Profimedia

Vaterpolisti Srbije poraženi su od Španije u borbi za bronzu sa 9:6 i tako su završili kao četvrti na Svetskom prvenstvu.

Pružili su naši momci dobar otpor favoritu prvenstva u prvom poluvremenu, gde je sve vreme bio egal, ali su u drugom potpuno stali, pre svega u napadu, gde smo gol postigli tek u poslednjim sekundama meča, čime je samo ublažen poraz.

Naš tim je dobro počeo meč, prilično čvrsto u odbrani, gde su Španci samo uz igrača više uspevali da dođu do golova. Sa druge strane, naš tim je imao dobre akcije i na kraju prve deonice je bilo 3:3. Imali smo čak i nekoliko šansi za vođstvo, ali one nisu ralizovane.

Slično je bilo i u drugoj deonici, gde naš tim nije uspevao da realizuje nekoliko napada za vođstvo, dok su Španci iskoristili jednu malu neopreznost u našoj odbrani i došli do vođstva. Potom je Jakšić postigao gol, da bi onda Španci preko Granadosa uspeli da povedu ponovo, iako je naš tim imao novu šansu pre toga za vođstvo, ali je prečka spasila Špance posle šuta Jakšića.

Strahinja Rašović je potom postigao novi gol za Srbiju i poravnao na 5:5, a onda su Španci na isteku druge četvrtine došli do peterca i vođstva.

Nakon toga, usledili su crni minuti u redovima Delfina. Naš tim nije uspeo da postigne gol tokom čitave treće četvrtine. Španci su postigli dva i odlepili se na +3, a moglo je da bude i više, ali je Branislav Mitrović sjajno branio u tim momentima i čuvao nadu našem timu. Odbranio je i peterac i jednu kontru.

Ali, sve je bilo uzalud jer golova Delfina nije bilo. Ni u poslednjoj deonici nije bilo bolje. Odbrana je bila odlična, ali je napad potpuno stao, nismo uspevali da postignemo gol ni preko igrača više dugo, pa je posle gola Peronea za 9:5 faktički sve bilo rešeno.

Ipak, i pored ovog poraza od moćne Španije, naši momci su pokazali da srpski vaterpolo ne mora da brine. Kada se vrati i Dušan Mandić i kada ovi mladi momci dobiju potrebno iskustvo, ponovo će se vratiti i medalje sa najjačih takmičenja.

Ko će biti novi šampion sveta saznaćemo posle finala između Mađarske i Grčke, koje je na programu od 11 časova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbin

    29. jul 2023 | 06:43

    Sa igračem više 4 puta ne mogu dati gol. 4 mesto i više nego zasluženo

  • Pitam, pitam

    29. jul 2023 | 07:06

    Unistitelji, velike vodje, mrzitelj I, mutanti gde je Partizan, Vojvodina? Eto vam sad medalje.

  • С-17

    29. jul 2023 | 08:30

    У што ми драго! Живео вк Нови Београд,живео вк Раднички......

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA