Vreme čitanja: oko 1 min.

Istorijski momenat za Novi Sad: Obnovljeno Sportsko društvo Vojvodina

Vreme čitanja: oko 1 min.

Devet klubova ponovo osnovalo organizaciju

  • 1
Dragoljub Zbiljić Foto: MN Press / Marko Metlaš

Nakon nekoliko godina tokom kojih faktički nije postojalo, Sportsko društvo Vojvodina obnovljeno je u utorak.

Predstavnici devet klubova su na osnivačkoj Skupštini SD Vojvodina u Fudbalskom centru "Vujadin Boškov" zvanično ponovo osnovali organizaciju.

Pre početka svečane ceremonije jednoglasno su donete odluke po svim tačkama dnevnog rada, uključujući izbor tela. Tako je za predsednika Upravnog odbora izabran Dragoljub Zbiljić, dok je Aleksandar Ćirić postao predsednik Skupštine. Aleksandar Jovančević je izabran za generalnog sekretara.

Pod SD Vojvodina ubuduće će delovati klubovi u fudbalu, košarci, rukometu, odbojci, atletici, rvanju, hokeju, vaterpolu i ženskom fudbalu.

Podsetimo, Sportsko društvo je prethodno osnovano u decembru 2011. godine.

Novoizabrani predsednik IO Dragoljub Zbiljić pojasnio je zbog čega je došlo do ponovnog osnivanja.

– Osnovni motiv osnivanja Sportskog društva Vojvodina je – lokal patriotizam. Svi članovi i svi klubovi doživljavaju Grad Novi Sad i svoje klubove kao najvažnije u državi i kao nešto sveto i što mora da nam bude zajednička tačka spajanja. Očekivanja i ciljevi Sportskog društva su potpuno jasna, a to je da budemo najbolje orzanizovani sportski klubovi i sa najboljim sportskim rezultatima. Postavili smo takođe svima nama cilj da svake godine moramo da osvojimo barem dve šampionske titule i uz nacionalne Kupove ukupno tri do četiri trofeja. I ono što je jako bitno, očekujemo da SD Vojvodina bude finansijski pozitivno i da FK Vojvodina bude lokomotiva i da za sobom povlači rezultate ostalih klubova. Grad Novi Sad je trenutno najveći finansijer svih klubova u okviru SD Vojvodina i mislim da to vremenom moramo da menjamo snagom autoriteta ljudi koji vode klubove i koji su osnivači SD moramo da probudimo privredu – poručio je Dragoljub Zbiljić.

(Telegraf.rs)

Video: Vojvodina ne odustaje od kvalifikacija za Ligu šampiona: Voždovac rutiniran na "Karađorđu"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA