≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Polovičan učinak srpskih odbojkaša i odbojkašica na Svetskom prvenstvu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dame u dobroj situaciji posle dva kola, muškarci porazom započei učešće

  • 0
Jovana Antić, mlada odbojkaška reprezentacija Srbije Foto: MN Press / vm

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije do 19 godina upisala je prvu pobedu na Svetskom prvenstvu u Osijeku pošto je sa maksimalnih 3-0 (25:18, 25:21, 25:17) porazila Meksiko.

Za razliku od okršaja sa Japanom, kada je naš tim propustio priliku da u petom setu dođe do trijumfa, sada je situacija bila daleko drugačija i uloga favorita je opravdana ubedljivom pobedom. Simona Mateska je bila najefikasnija odbojkašica u pobedničkom timu sa 15 poena.

Muškarci istog uzrasta su započeli svoje učešće na Svetskom prvenstvu u argentinskom San Huanu porazom od Egipta rezutlatom 3-1, po setovima 25:16, 18:25, 30:28, 28:26.

Tanka je bila linija između pobede i neuspeha pošto su treći i četvrti set za dlaku pripali afričkoj selekciji. Luka Stepanović je sa 18 osvojenih poena bio bolji od ostalih u poraženom sastavu.

Dame do kraja prve faze imaju još tri okršaja, prvi naredni sa Poljskom, dok će muškarce očekuje isti broj susreta, a najpre sa domaćinom Argentinom.

(Telegraf.rs)

Video: Srpske odbojkašice zvanično dobile novog selektora: Čuveni Italijan promovisan u Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA