Vreme čitanja: oko 1 min.

Nova medalja za srpski vaterpolo: Kadeti osvojili srebro posle drame sa Grčkom

Vreme čitanja: oko 1 min.

Posle seniora i kadeti su došli do medalje na velikom takmičenju

  • 1
Kadetska vaterpolo reprezentacija Srbije Printskrin: len.eu

Kadetska vaterpolo reprezentacija Srbije je zauzela drugo mesto na Evropskom prvenstvu za igrače do 17 godina pošto je u Manisi izgubila u finalu od Grčke 9:8 (3:1, 3:0, 1:4, 2:3).

Grci su od samog početka meča nametnuli svoj ritam i došli do 3:1. Do poluvremena, Srbija nije uspevala da pronađe svoju igru, dok je prednost grka porasla na 6:1. Potom, treću deonicu Srbija je dobila sa 4:1 i vratila se u meč. Tako, posle 9:5, mladi Delfini su preko Krstića, Gladovića i Novakovića prišli na 9:8 uz minut i deset sekundi pre kraja. Ipak, uspeli su da zadrže rezultat i na kraju slave.

Ovo je veliki uspeh za srpski vaterpolo pošto je osvojena nova medalja. Treće mesto zauzela je Španija koja je pobedila Mađarsku sa 14:8.

Srbija je igrala u sastavu: Dimković, Bodiroga, Novaković 2 (gola), Ićitović , Spasović, Gladović 3, Lazić , Kojić, Adamović 2, Bošković , Krstić 1, Dimić, Savić, a ekipi su još bili Nesković i Canepa.

Kod Grka su po dva gola dali Lukudis, Karacas i kapiten Laskaridis, a po jedan Kokinos, Kaprakos i Zervudakis.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dzombica

    14. avgust 2023 | 23:22

    Zlato se osvaja a srebro se dobija, stoga momci, imate na koga da se ugledate u našoj istoriji, pa to može i mora bolje!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA