Vreme čitanja: oko 2 min.

Sa fondacijom Mozzart do novih pobeda: Tekvondo klub Azija na korak do Olimpijade

Vreme čitanja: oko 2 min.

Njihovu kolekciju krasi 36 svetskih i evropskih odličja, balkanskih medalja imaju više od 50, državnih na stotine, prvi su osvajači kadetskih i seniorskih medalja za našu zemlju - oni su tekvondo klub Azija koji u nove pohode kreće uz podršku Fondacije Mozzart

  • 1
Fondacija Mozzart Foto: Soultime produkcija

Prve na spisku želja su svakako naredne Olimpijske igre gde su samo na korak od odlaska i borbe za najsjajnije odličje.

Medalja i rezultata nema bez treninga, zato svakodnevno vredno vežbaju, svaki pokret pažljivo planiraju i sa nestrpljenjem isčekuju nova takmičenja kako bi na terenu pokazali sve što znaju. A znaju mnogo, pogotovo Aleksandra Perišić i Ela Marić koje su u svet tekvonda zakoračile dok su bile u vrtiću i od tada beleže samo vrhunske rezultate.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Naš pogled srcem (@mozzart_fondacija)

- Tekvondo je moja prva ljubav koja traje evo već 17 godina i mogu reći da je to moj posao jer sam od malih nogu u ovom svetu. Mogu slobodno da kažem da je tekvondo moj život i posao koji neizmerno volim i uz koji sam uspela da postanem evropska i svetska šampionka, a sada sam na korak i od Olimpijskih igara - istakla je Aleksandra Perišić.

Fondacija Mozzart Foto: Soultime produkcija

Sa istim žarom i osmehom na licu govori i Ela Marić, koja je poput Aleksandre čitav život u ovom sportu.

- Od malena sam zavolela ovaj sport, bila sam jako aktivna trenirala razne discipline ali sam se u tekvondu pronašla. Taj neki osećaj koji je zavladao na početku nije se promenio kroz godine i godine treninga osećaj i za tekvondo sam spremna da dam život - sa osmehom objašnjava Ela Marić.

Fondacija Mozzart Foto: Soultime produkcija

Za postignute uspehe svakako najviše zasluga ide treneru Predragu Kovačiću koji je glavni trener tekvondo kluba Azija i trener seniorske reprezentacije Srbije. Klub je osnovao pre skoro tri decenije i od tada je u samom vrhu srpskog tekvondoa, i upravo prva kadetska i seniorska medalj ali i one u juniorskoj konkurenciji osvojene za našu zemlju dolaze upravo sa adrese tekvondo kluba Azija.

- U klubu imamo izuzetno veliki broj mlade i talentovane dece koja nemaju sredstva da učestvuju na takmičenjima u inostranstvu već samo na domaćim turnirima gde se ne stiče veliko iskustvo kao ni veliki broj bodova neophodnih za ulazak u reprezentaciju. Sada uz pomoć Fondacije Mozzart naši najtalentovaniji tekvondisti moćiće da učestvuju na takmičenjima koja su od velike važnosti za ulazak u reprezentaciju,a samim time će imati mogućnost osvajanja medalja na najvećim svetskim smotrama - objašnjava trener Predrag Kovačič.

Fondacija Mozzart Foto: Soultime produkcija

Podrška tekvondku klubu Azija samo je nastavak pomoći Fondacije Mozzart mladim i talentovanim sportistima koja je nedavno omogućila budućim košarkaškim asovima da besplatno treniraju u kampovima na Zlatiboru. Pomoć je stigla i na adrese brojnih letnjih turnira koji su održani uz podršku Fondacije Mozzart.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA