Vreme čitanja: oko 1 min.

Bravo, devojke! Odbojkašice Srbije su u finalu Evropskog prvenstva

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sjajnu igru ponovo su prikazale izabranice Đovanija Gvidetija

  • 38
Srbija - Holandija, odbojkašice Foto: Tanjug/AP

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije plasirala se u finale Evropskog prvenstva, pobedom nad selekcijom Holandije sa 3:1 u setovima.

Naše devojke će se u finalu sastati sa selekcijom Turske, koja je bila bolja od Italijanki sa 3:2 u setovima.

Odlično su ušle naše odbojkašice u meč, i tokom prvog seta u potpunosti su imale kontrolu nad dešavanjima na parketu, što su na kraju krunisale osvojenim setom - 25:21.

U drugom setu usledio je pad koncentracije, i neverovatna igra Holandije, koja je već u prvih desetak poena imala veliku razliku. Uspele su to Holanđanke i da zadrže do kraja seta, i dođu do izjednačenja - 15:25.

Činilo se u tim momentima da su Holanđanke u naletu, i da će biti teško igrati protiv njih u nastavku, pogotovo do sredine seta, kada su konstantno imale tri ili četiri poena prednosti.

Ipak, onda je proradio srpski inat, i na scenu je stupila Maja Ognjenović, koja je sa dva fenomenalna kuvanja vratila našem timu rezultatsku neizvesnost.  A onda, potpuni preokret u ključnom trenutku trećeg seta, i ponovo naše odbojkašice vode - 25:22.

Sličan početak je viđen i u četvrtom setu, s obzirom na to da su "Lale" ponovo bolje otvorile set i povele. Imale su čak holandske odbojkašice u jednom momentu i četiri poena prednosti, a onda, ponovo srpski inat.

Fenomenalna Tijana Bošković bila je jedan od protagonista novog, a ispostavilo se i glavnog preokreta. Na kraju, 25:21 u korist našeg tima i pobeda Srbije sa 3:1 u setovima.

Najefikasnija u selekciji Srbije bila je fenomenalna Tijana Bošković sa čak 29 osvojenih poena, dok je na drugoj strani, u selekciji Holandije najraspoloženija bila Nika Dalderop sa 14.

Finale protiv Turske, zakazano je za nedelju, 3. septembar od 19.30.

(Telegraf.rs)

Video: Imamo novu najlepšu sportsku novinarku: Bivša odbojkašica pojavljivanjem na TV-u izazvala zemljotres

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gagi

    1. septembar 2023 | 22:38

    Bravo kraljice naklon

  • Даца

    1. septembar 2023 | 22:40

    Кад срчку нисам добила 😁 са овим девојкама се нико не мери, краљице 💪💪💪 срећно у финалу 🇷🇸🇷🇸🇷🇸

  • Dana

    1. septembar 2023 | 22:37

    Bravooooo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA