Vreme čitanja: oko 1 min.

Selektor odbojkašica Srbije jasno poručio: "Svake godine donose medalje, narod treba njima da se ponosi"

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Svake godine igraju u finalima velikih takmičenja. Nekad pobedite, nekad izgubite. Ova grupa sve što čini, to je uz puno ljubavi prema svojoj zemlji."

  • 8
Đovani Gvideti Foto: MN Press /

Nisu pobedile, ali su nas sve učinili ponosnima. Odbojkašice Srbije poražene su u finalu Evropskog prvenstva u Briselu od Turske 3-2, pa su drugi put u nizu došle do srebrne medalje na ovom takmičenju.

Atmosfera u kojoj su rivalke bile kao domaćin ipak je na kraju prevagnula na njihovu stranu u vrlo neizvesnoj završnici. Selektor Srbije Đovani Gvideti ponovo je na sjajan način predvodio tim, a nakon poraza je istakao da je sama medalja vrlo važna.

- Ponosan sam na tim. Učinili smo sve što smo mogli, igrali do maksimuma. Vargas je bila magična, pokušali smo da je zaustavimo. Ona je jedina koju uopšte nismo mogli da zaustavimo. Bili smo blizu i impresioniran sam igrom mog tima - rekao je Gvideti u izjavi za RTS, zatim istakao da je Maja Ognjenović imala problema sa virusom i da sledi kvalfikacioni turnir za plasman na Olimpijske igre:

- Maju niko nije video dva dana, uključujući i mene. Ona svakako ima sposobnost i iskustvo, hteo sam da je pustim na teren večeras. Nije bila na svom nivou. Dala je najviše od sebe.

- To je kraj. Najbitniji događaj sezone. Moramo jako dobro da se pripremimo za taj turnir. I da se odmorimo pre svega. Ova srebrna medalja je vrlo važna, treba da uživamo u njoj, pa da se spremamo za turnir.

Zaključio je Italijan da je ovo veliki uspeh i da ove dame zaslužuju da se srpski narod njima ponosi.

- Srbija treba da bude ponosna. Svake godine igraju u finalima velikih takmičenja. Nekad pobedite, nekad izgubite. Ova grupa sve što čini, to je uz puno ljubavi prema svojoj zemlji. Svake godine donose medalje i zato treba srpski narod njima da se ponosi - izjavio je Đovani Gvideti.

(Telegraf.rs)

Video: "Majko, pa što ne plačeš?!" Neviđeni snimak Tijane Bošković sa mamom posle osvajanja zlatne medalje

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Alex

    4. septembar 2023 | 08:35

    Divne devojke, bravo !❤️❤️❤️

  • Cole

    4. septembar 2023 | 08:39

    Sve cestitke na osvojenoj medali

  • BralE

    4. septembar 2023 | 09:15

    Odlična partija, gledao sam! Svaka čast curama! Jednostavno su nijanse prevagnule, turkinje uopšte nisu bile mnogo bolje od nas. Da im nije bilo one amerikanke, ladno bi ih dobili.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA