≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Evo koliko para su zaradile odbojkašice Srbije srebrom na Evropskom prvenstvu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Obećanje je ispunjeno

  • 2
Srbija - Holandija, odbojkašice Foto: Tanjug/AP

Odbojkašice Srbije osvojile su srebro na Evropskom prvenstvu završenom krajem prošle nedelje u Briselu. U ponedeljak je na prijemu kod predsednika Srbije Aleksandra Vučića obećana novčana premija, a onaje u utorak i uplaćena.

Vlada Srbije je na sednici usvojila predloge rešenja o dodeli novčanih nagrada za sportske rezultate, koji se odnose na isplatu premija, a potpredsednik vlade i ministar finansija Siniša Mali izjavio je da je odbojkašicama novac već isplaćen.

- Kao što je predsednik Aleksandar Vučić i obećao, danas smo uplatili ukupno 24,6 miliona dinara, odnosno 210.000 evra za naše srebrne odbojkašice, koje su obradovale celu naciju i postigle veliki uspeh. U poslednjih nekoliko godina ulažemo sve više novca u sport, u sportsku infrastrukturu, i u ove mlade i talentovane ljude koji na najbolji način predstavljaju našu zemlju u svetu - rekao je potpredsednik vlade Mali.

On je dodao da će Vlada Srbije nastaviti da izdvaja sredstva za ulaganje u sport i podsetio da je upravo sport jedna od tema buduće specijalizovane izložbe Ekspo 2027. čiji će Beograd biti ponosni domaćin, saopštilo je Ministarstvo finansija.

(Telegraf.rs)

Video: Tijana Bošković: "Uvek je teško kad se gubi, naročito u meču za zlato"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    5. septembar 2023 | 16:07

    Kada se setim kako su ranije sportisti i u dobra i u manje dobra vremena dobijali novčane nagrade i preko godinu dana nakon osvojenih medalja,ovo je za svaku pohvalu jer je sada rok 7 dana.

  • ARS

    5. septembar 2023 | 17:56

    M a l o ! Ovakvo poštovanje i zalaganje za GRB- a Srbije na dresovima je za svaku pohvalu i primer kako se bori za svoju državu !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA