≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Odbojkaši Srbije pobedom protiv Nemačke sa drugog mesta prošli u nokaut fazu Evropskog prvenstva

Vreme čitanja: oko 1 min.

Grupa u Italiji okončana u stilu

  • 1
Odbojkaši Srbije Foto: Davide Di Lalla / Zuma Press / Profimedia

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije porazila je Nemačku sa 3-1 (25:22, 20:25, 25:22, 25:19) i tako sa sjajnim skorom završili grupnu fazu na Evropskom prvenstvu koje se održava u četiri države.

Tokom prvog seta rival je uglavnom bio u prednosti do rezultata 14:15, da bi izabranici Igora Kolakovića u ostatku seta pokazali zube i došli do kapitalne prednosti.

Prvi period igre obeležen je incidentom na samom kraju, koji je arbitar razrešio po jednim isključenjem i dodelom poena Srbiji.

Daleko bolju igru Nemci su prikazali u drugom setu, došli do izjednačenja, ali je to bilo sve od njih iako su u sličnom ritmu započeli sledeći period igre.

Odličan finiš trećeg i perfektan četvrti set bili su dovoljni Srbiji da dođe do skora 4-1 u grupi A i drugog mesta. Jedino će Italija završiti iznad našeg tima, a dalje idu upravo Nemačka i Belgija.

Dražen Luburić je bio najbolji u pobedničkom timu sa 15 poena, jedan manje je osvojio Miran Kujundžić. Pavle Perić je došao do deset, a Petar Krsmanović devet, dok je na drugoj strani Đorđ Grozer je imao 22 poena.

Srbija će svog rivala u osmini finala saznati u sredu.

(Telegraf.rs)

Video: Jovana Stevanović: "Ne bih volela da Srbija naturalizuje odbojkašice"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan Kovac

    6. septembar 2023 | 05:56

    Švabi loši katastrofa u Odbojci nula pokazali protiv Srbije 10 Godina nisu slabi bili ali baš me briga za njih naprijed Srbijo i Srpska Republiko💪💪💪💪

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA