Vreme čitanja: oko 1 min.

Novi Beograd pobednik Memorijalnog turnira "Vlaho Bato Orlić"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Filip Filipović najbolji igrač turnira

  • 0
Filip Filipović Foto: Miodrag Todorović/VK Novi Beograd

Vaterpolisti Novog Beograda pobednici su drugog Memorijalnog turnira "Vlaho Bato Orlić". Novobeograđani su u finalu savladali Jadran iz Herceg sa 17:11 (5:5, 2:1, 4:3, 6:2).

Ekipa trenera Živka Gocića posle trijumfa nad Partizanom, ekipom zagrebačke Mladosti, zatim u polufinalu protiv ekipe Šapca, bez većih problema nadigrala je i Novljane. Aktuelni šampion Srbije otpor crnogorskog tima u potpunosti je slomio u poslednjoj četvrtini, a najzaslužniji za trijumf bio je kapiten Filip Filipović sa četiri gola. Odličnim igrama istakli su se još Radomir Drašović i Nikola Jakšić, koji su se po tri puta upisali u listu strelaca, dok je u timu Jadrana bolji od ostalih bio Vujović sa tri pogotka.

Treće mesto na turniru osvojio je Šabac pobedom nad Partizanom 14:11, dok je za najboljeg igrača proglašen kapiten Novog Beograda Filip Filipović.

- Pobede i porazi trenutno nisu u fokusu, najbitnije je da je ekipa završila prvi deo priprema na pravi način - rekao je posle meča Filipović i potom dodao:

- Ove četiri utakmice bile su nam odlična provera pred početak domaćeg šampionata. Zadovoljan sam našim igrama, uz sve padove koje smo imali, a koji su bili posledica pre svega nekog psihološkog aspekta. Mnogo mi je drago, jer uživam u utakmicama i ovo je uvek bolji način da se uvedemo u sezonu nego da to budu samo suvoparni treninzi. Ima dosta stvari koje treba da popravimo do početka takmičarske godine, jer svi znamo kakvi su nam ciljevi i idemo ka tome - zaključio je Filipović.

(Telegraf / VK Novi Beograd)

Video: Srpski vaterpolo "drim tim" predstavio ekipu za novu sezonu: Napadaju sva četiri trofeja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA