≫ 

Vreme čitanja: oko 7 min.

Kraj za odbojkaše na Evropskom prvenstvu: Nikola Grbić sa Poljskom eliminisao Srbiju

Vreme čitanja: oko 7 min.

Odbojkaši srbije se bore za polufinale i potencijalnu medalju

  • 20

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije je poražena od strane Poljske rezultatom 3:1, po setovima 26:28, 25:15, 36:34, 25:16.

Velika borba Srbije u prvom setu je donela pozitivan rezultat i prednost od 1:0. Ipak, drugi set je izgubljen prilično lako.

Uspeli smo da se konsolidujemo u trećem, kada smo nakon 4 set lopte ispustili prednost i ispostaviće se da je taj set presudio.

U četvrtom su momci posustali, ostali bez snage, ali i Grbić je sa Poljskom pokazao zašto su tako visoko kotirani.

Srbija je eliminisana, dok Poljska ide u polufinale na Slovence, koji su prethodno savladali Ukrajinu rezultatom 3:1.

Poljska - Srbija 3:1 (26:28, 25:15, 36:34, 25:16)

Tok meča

Četvrti set

25:16 - Šesti blok Poljaka u četvrtom setu. Semenjuk šalje dijagonalu i prolazi. Isti igrač silovito šalje loptu servisom i imaju sada meč loptu. Nakon jake razmene kraj. Poljska ide u polufinale na Slovence.

21:16 - Atanasijević na servisu, međutim lopta ne ide tamo gde treba. Ponovo pet poena prednosti za Poljake. Miskomunikacija na našoj strani. Kolaković traži tajmaut.

19:14 - Kolaković menja, Atanasijević odmah po ulazu smečuje, blok Poljske nemoćan. Podračanin servira, ali odličan njihov prijem. 11 poen blokera reprezentacije Poljske.

17:13 - Servis greška Poljaka, tek druga u četvrtom setu. Perić servira izuzetno, odličan blok naših i miskomunikacija kod protivnika. Servis greška naših momaka, nakon toga. Ivović ulazi na prijem umesto Perića. Januš skratio servis na Kujundžića, Kačmarek smečuje i ide na četiri poena prednosti.

12:10 - Nakon kraće rasprave sudija opominje jednog Poljaka da prestane da dobacuje našim igračima.

6:7 - Naši se ne predaju, borimo se za svaku loptu i svaki poen.

Treći set

36:34 - Šlifka opet sam protiv jednog blokera dovodi Poljake u šansu. Opet slab servis, ali greška naših odbojkaša. 70 poena u trećem setu, međutim naši ne uspevaju.

34:34 - Ivović postiže četvrti poen za četvrtu set loptu Srbije. Ivović servira, ali lopta ide u aut. Nerešeno. Najduži set na Evropskom prvenstvu. Odlično spušta Poljska loptu i imaće servis set loptu. Njihov slab servis i Kujundžić razbija blok Poljaka. Kakva drama.

32:32 - Igra nerava u Bariju, ne dozvoljava Lugurić da se izgubi set. Ponovo nerešeno. Lugurić na servisu i fantastičan as Lugurića! Njegov 19. poen. Imamo set loptu. Ponovo na servisu Lugurić, međutim greši. Idemo ponovo u dramu.

30:30 - As Krsmanovića, proklizala je lopta kroz prste poljskog primača. Šansa Srbije, vreme je da se set završi i Krsmanović greši pri servisu.

28:28 - Poljaci ne odustaju, velika drama, izjednačenje. Hubert servira, dugo se priprema i nestvaran smeč servis. Asom dolaze do set lopte. Ali potom Huber pravi servis grešku, Srbija ima šansu.

26:27- Nakon idealnog prijema Poljaka sudija svira poen za Srbiju, ali Grbić traži čelendž, blok tač. I ne prolazi, lopta nije dirala Krsmanovića! Poljska greši kao u završnici prvog seta. Tri set lopte nisu realizovali, sada mi imamo šansu nakon tajmauta Grbića.

26:26 - Opet se igra na razliku. Naši se ne predaju, ali to ne rade ni Poljaci. Prolazi smeč nakon idealnog prijema za drugu set loptu Poljaka. Podraščanin fantastično uzvraća i odbija drugu set loptu Poljaka. Odličan servis Podraščanina, ali odličan i prijem Poljske, Šlifka potom protiv jednog defanzivca postiže poen. Nakon toga isti igrač ne koristi treću set loptu nakon greške u servisu.

23:23 - Kakva granitna odbrana Srbije, blokirana 3, 4 napada Poljaka za redom, minimalna, ali naizgled velika prednost naših. Lugurić na servisu, sjajno servira, ali se Poljaci snalaze i izjednačavaju.

22:22 - Kačmarek razbija blok Srbije i donosi izjednačenje, ali isti igrač iz servisa šalje loptu u aut i Srbija ponovo vodi. Velika drama. Semenjuk nakon prijema ipak poentira.

20:21 - Kujundžić blokira u bitnom momentu, njegov drugi. Kačmarek potom smečuje, naši kače loptu koja ide u aut. Opet 1 poen razlike. Lugurić za izjednačenje. Kujundžić na servisu, nije neki servis, ali loptu Poljaci šalju u aut i Grbić mora da traži tajmaut. Jako je ljut na svoje igrače.

19:17 - Poljaci odličnim blokom Kačmareka teraju Kolakovića na tajmaut. Sve su uspeli da odbrane i to ih vodi na osetniju prednost u ovako izjednačenom setu.

17:17- Kolaković traži čelidž koji biva neuspešan što selektora ostavlja bez ijednog do kraja seta. Ivović diže za Lugurića, ali fantastičan blok Poljaka, njihova prednost. Januš servira za Poljake, opet odličan prijem Ivovića, nakon čega se pecaju Poljaci.

15:15 - Semenjuk odličan prijem prstima i Poljaci odlično smečuju za izjednačenje. Kakav siloviti smeč Kujundžića na dizanje Todorovića. Ovo je njegov 10. poen. Lugurić potom servira, i to odlično. Međutim Šlika pogađa prvi poen u ovom setu.

13:14 - Inteligentan potez Ivovića nakon servisa Kačmareka. Lopta od bloka nakon smeča Lugurića ide u aut. Srbija je uhvatila dobar ritam.

11:12 - Greška za greškom Srbije, Luguriću loše nabačena lopta i izbacuje loptu napolje. Nakon toga Krsmanović postiže peti poen. Prednost Srbije.

10:10 - Promena kod Poljaka, Semenjuk ulazi u igru. Nakon toga veliki promašaj na našem servisu. Januš potom uzvraća servis greškom, prednost Srbije. Podraščanin servira odlično, ali Kujundžić greši nehotice.

8:7 - Lugurić asom donosi Srbiji izjednačenje. Dva sjajna servisa Lugurića otišla na Leona i Srbija dolazi do izjednačenja na taj način. Međutim već sledeći servis ide u mrežu, opet prednost Poljaka.

2:1 - Poljaci vode, ali Srbija je izašla da se nadmeće. Krsmanović čak udara loptu glavom, brzo razmišljanje.

Grbić: Dali smo im puno grešaka u prvom setu, 11 grešaka dati protivniku je puno. To je jedino što smo morali da promenimo i to smo uspeli. Moramo biti koncentrisani i fokusirani, da se prvi set ne bi ponovio.

Drugi set

25:15 - Odlična reakcija Poljaka nakon izgubljenog prvog seta. Kolaković je pokušao da se povrati sa nekoliko izmena, ali nijedna nije upalila.

23:15 - Poljaci daleko bolji, dominiraju drugim setom. Atanasijević u poslednjem poenu gazi liniju pri servisu.

17:10 - Podraščanin smanjuje zaostatak odličin smečom. Lugurić servira odlično, međutim Poljaci sve stižu. Upecao se Todorović, ponovo je -7.

14:8 - Odlično dizanje Todorovića koji je ušao nakon tajmauta. Kujundžić odlično spušta loptu, ali brzo Poljaci preko Kačmareka vraćaju poen. Lugurić nedovoljno lak za nadigravanje na mreži, lopta pada u naše polje, poeni za Poljake.

12:7 - Leon osvaja treći poen za redom, Kolaković traži tajmaut. Srbija mora više da rizikuje iz servisa. Ove servise lako vraćaju, a pritom i sami dobro serviraju.

10:6 - Najveća prednost Poljaka u drugom setu. Kujundžić poslao loptu u aut. Govor tela naših momaka ne obećava.

8:5 - Poljaci raspucani, nemamo rešenje. Serviraju izuzetno jako i precizno, odbrana funkcioniše odlično.

3:2 - Odličan start Poljaka, naša odbrana ne može da zaustavi njihove smečeve. Naši solidni u kontranapadima.Kačmarek servira za prednost.

Prvi set

26:28 - Odlična igra naših u prvom setu, ovo je iznenađenje i senzacija, izjednačena borba.

26:27 - Druga set lopta za Srbiju.

25:25 - Srbija ne popušta.

24:24 - Odličan smeč Hubera. Igraće se na razliku.

23:24 - Šmekerski potez Krsmanovića! Blokadom spušta loptu ispod mreže. Set lopta Srbije.

23:23 - Kujundžić pokušava smečom, međutim odličan blok Poljaka, lopta se odbija od našeg igrača i to će biti izjednačenje. Kolaković traži tajmaut.

19:21 - Lugurić fantastičnim servisima i smečevima uspeva da ostvari krucijalnu prednost. Grbić nema više tajmauta. Poljaci protestuju, ali naši moraju da održe koncentraciju.

17:17 - Leon ponovo pravi razliku i smečuje za izjednačenje. Naši nemaju rešenje za napade preko njega. Poljaci se takođe fantastično brane.

14:17 - Trener Poljaka razmišlja o čelendžu nakon smeča Leona, ali igrač ga odvraća od ideje, čist poen. Poentiramo iz asa i Grbić, selektor Poljaka traži tajmaut.

13:13 - Izjednačenje Poljaka, Kolaković traži tajm.

9:13 - Nekoliko vrhunskih napada i kontranapada da se Srbija ubaci u bezbednu prednost. Igra se u naletima, prvo 4:0 za Poljake, pa 0:4 za nas.

8:9 - Srbija nakon tajmauta uspeva da održi pozitivan rezultat. Kolaković traži čelendž da proveri da li je blok Poljaka dirao loptu. Čelendž je neuspešan.

Komentar pre meča

Srbija je prethodno izgubila samo jedna meč na prvenstvu i to od Italijana, a savladala Švajcarsku, Belgiju, Estoniju, Nemačku i Češku.

Poljska je prema rečima Igora Kolakovića težak protivnik, a Srbija mora da bude prisutna i koncentrisana da savlada ovaj meč.

Srbija će u slučaju pobede nad Poljacima ići na reprezentaciju Slovenije, koja je savladala Ukrajinu rezultatom 3:1.

(Telegraf.rs)

Video: Maja Ognjenović za Telegraf: Turska je napravila uspešan sistem i to im se isplatilo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA