Vreme čitanja: oko 1 min.

Slovenci od sjaja, do očaja, pa do bronze: Francuzi ostali bez odličja na Evropskom prvenstvu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ipak će se slaviti u Ljubljani

  • 0
Odbojkaška reprezentacija Slovenije Foto: Jakub Piasecki / Cyfrasport / Zuma Press / Profimedia

Slaviće se u Ljubljani, Mariboru, Novom Mestu, Celju, Koperu... Odbojkaška reprezentacija Slovenije osvojila je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu, pošto je u borbi za treće mesto posle drame i ludog meča slavila nad Francuzima - 3:2 (25:22, 25:16, 21:25, 18:25, 15:11)!

Bio je to zaista neverovatan meč u kojem su Slovenci mogli vrlo lako da ispuste ono što su stekli, ali su na kraju ipak zaigrali u petom setu najbolje što mogu i stigli su do trećeg mesta.

Prva dva seta su im pripala bez neke veće muke. Prvi malo dramatičnije, drugi već dosta lakše, pošto su tada dali samo 16 poena Francuzima.

Usledio je odgovor. Francuzi su prvo smanjili na 2:1, a onda su došli i do potpunog poravnanja. Očekivalo se da na tim krilima nastave dalje i u petom setu.

Ali su Slovenci krenuli baš kako treba. Rano su stekli veliku poentersku prednost, a onda su uspeli da je održe do kraja. Na kraju se može reći da drame nije ni bilo.

Podsetimo, Srbija je na ovom prvenstvu put završila u četvrtfinalu, gde je poražena od Poljske, koja će na kraju igrati sa Italijanima za zlatnu medalju.

(Telegraf.rs)

Video: Maja Ognjenović za Telegraf: Turska je napravila uspešan sistem i to im se isplatilo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA