≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Srbija izgubila od novog evropskog prvaka: Poljaci sravnili Italiju u finalu, Grbić na tronu Starog kontinenta

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sve je bilo gotovo u tri seta

  • 0

Odbojkaši Poljske postali su večeras novi evropski prvaci pošto su u velikom finalu u bukvalnom smislu te reči "sravnili" Italijane i to na njihovom terenu pred bučnom publikom u Rimu - 3:0 (25:20, 25:21, 25:23).

A podsetimo, Srbija je izgubila upravo od Poljaka u četvrtfinalu, a posle onog dramatičnog četvrtog seta, gde se išlo sve do 36:34 za naše rivale i ko zna šta bi se desilo da su naši momci uzeli taj set.

Ali avaj, Poljaci su zasluženo pokazali da su najbolji. Bez ikakve dileme. I to je ovo finale pokazalo. Samim tim se i naš Nikola Grbić "Grba" popeo sa Poljskom na krov Evrope, 22 godine nakon što je to uradio sa Jugoslavijom.

Uz raspoloženog Lukaša Kačmareka, kao i Vilfreda Leona, sve je od starta išlo na njihovu vodenicu. U prvom setu su lako došli do +8, to su sačuvali za uvodno vođstvo, dok su u drugom setu morali malo više da se namuče, ali je posle 17:22 već sve bilo jasno.

Delovalo je da ćemo možda gledati četvrti set u finalu. Italijani su imali prednost, grabili ka smanjenju minusa, a onda se opet raspali. Bio je egal kod rezultata 21:21, a Poljaci tada vezuju dva poena i rešavaju svako dalje pitanje.

Slaviće se posle svega večeras širom Poljske - u Varšavi, Gdanjsku, Katovicama, Krakovu, Lublinu, Ščečinu, Zjelonoj Gori...

(Telegraf.rs)

Video: Maja Ognjenović za Telegraf: Turska je napravila uspešan sistem i to im se isplatilo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA