≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Srbija rutinski protiv Ukrajine: Napravljen novi korak ka plasmanu na Olimpijske igre u Parizu

Vreme čitanja: oko 2 min.

Lakše teško da je moglo

  • 10
Tijana Bošković, odbojkašice Srbije Foto: MN Press

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije slavila je poprilično ubedljivo protiv Ukrajine sa 3:0, po setovima 25:18, 25:18, 25:16 i to posle nešto više od jednog sata igre.

Srbija je bila ogromni favorit u ovom meču, što je i pokazala od samog starta utakmice. Nije prepuštala Ukrajinkama nikakve šanse u prvom setu, kada su im pokazali kako je to igrati protiv vice-šampiona Evrope.

Osim tog prvog seta, kada je Srbija postavila "stvari na svoje mesto", malo su izabranice Đovanija Gvidetija bile i uspavane u nastavku.

Drugi set su započeli nešto sporije, dugo su dopuštali Ukrajini da se drži u meču, nakon čega su "dodale gas" i napravile prednost koja nije mogla da se sustigne. Sličan je bio i treći set, samo s tim da je Srbija još ranije napravila prednost koja je bila dovoljna da odnese pobedu.

Srbija - Ukrajina 2:0 (25:18, 25:18, 25:16)

TOK MEČA:

III Set

(25:16) - Rutinski, pobeda Srbije!

(5:5) - Preslikan početak drugog seta.

II Set

(25:18) - Jovana Stevanović! Devetim poenom je naša selekcija došla do poprilično rutinskog osvajanje. Na korak su od pobede.

(17.13) - Posle nešto slabijeg ulaska u set, Srbija se odvojila na veliku prednost, te sigurno grabi ka osvajanju i drugog seta.

Srbija - Holandija, odbojkašice Foto: Tanjug/AP

(7:6) - Bianka Buša dolazi do prvog poena iz smeča, a onda odmah uzima i poen iz bloka, njen treći na meču.

I Set

(25:18) - Osvaja Srbija prvi set na meču protiv Ukrajine! Sigurna igra našeg tima, pokazali su ko je favorit.

(21:14) - Sigurno Srbija grabi ka osvajanju prvog seta. Odlično igra naša reprezentacija, praktično, Ukrajina nema odbranu od napada.

(12:8) - Uspele su sada Tijana Bošković i Aleksandra Uzelac da probiju blok u dva napada, da bi potom naše odbojkašice osvojile i poen nakon dobrog servisa Jovane Stevanović.

(5:3) - Srbija je odlično započela meč protiv Ukrajine, igraju smireno izabranice Đovanija Gvidetija. Malo su se mučili da dođu do poena, ali, malo po malo razbijaju odbranu Ukrajine.

KOMENTAR PRE MEČA:

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije igra drugu utakmicu u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Parizu protiv Ukrajine, gde će biti i izraženi favorit, pogotovo nakon početne pobede protiv Meksika u prvom kolu.

Ukrajinke su sa druge strane ubedljivo poražene na startu od domaćina Kine, te ne bi ni trebalo da predstavljaju pretnju našim odbojkašicama, kojima je svaki meč od izuzetne važnosti.

Srbija i Ukrajina su se nedavno sastali i na šampionatu Evrope, gde je naša reprezentacija rutinski slavila sa ubedljivih 3:0.

(Telegraf.rs)

Video: Jovana Stevanović: "Ne bih volela da Srbija naturalizuje odbojkašice"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA