Vreme čitanja: oko 1 min.

Au, ovo je bilo zamalo! Istorijski momenat NFL-a izbegnut za "dlaku"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Komandirsi ipak slavili, Tajrik Hil isprozivao navijače Petriotsa

  • 1
Denver Bronkos, Vašington Komandirs, NFL Foto: Tanjug / AP

Čuveni "Sandej najt" u NFL- po navici nam je doneo pregršt interesantnih duela, među kojima se izdvojio okršaj Denver Bronkosa i Vašington Koamndirsa. Domaćin je konverzijom za dva pokušao da dođe do produžetka u poslednjim trenucima, ali je sastav iz prestonice ipak slavio 35:33.

Upravo je pomenuto pretvaranje moglo da uđe u istoriju šampionata, pošto je Rasel Vilson sjajnim "Hail Mary" dodavanjem umalo pronašao svoju ofanzivnu liniju. Defanziva je ipak bila pribrana i uspela je spreči pas upućen sa preko 50 jardi.

Da je dodavanje kompletirano kojim slučajem ovaj potez bi bio prvi takav u poslednje dve godine, ali i jedan od deset najdužih ikada u NFL-u!

Sam Hauel je predvodio Vašington sa 299 prebačenih jardi za dva tačdauna i tako nastavio sa svojom odličnom formom. Sa druge strane Rasel Vilson je ubacio 308 jardi za tri tačdauna, ali i jedan intersepšn.

Kanzas Siti Čifsi su na krilima Patrika Mahoumsa i njegovih 305 bačenih jardi i dva tačdauna porazili Ćikago Berse sa 27:17, dok su Dalas Kaubijsi u okršaju sa Njujork Džetsima bili poprilično ubedljivi - 30:10.

Tokom noći zanimljivo je bilo i u duelu Nju Ingland Petritosa i Majami Dolfinsa, a gosti su slavili sa 24:17 najviše zahvaljujući zalihama iz prvog poluvremena. Tajrik Hil je imao zanimljiv "nastavak meča" istakavši da su navijači sinoćnjeg rivala jedni od najgorih u ligi. Podsetimo, on animozitet prema njima gaji još od 2018. godine kada su ga pristalice rivala polile pivom nakon čudesnog prijema posle pasa od 70 jardi.

Slavlja su u nedelju uveče upisali i Falkonsi, Bilsi, Rejvensi, Sihoksi, Koltsi, Bakanirsi, Tajtansi, Džajantsi i Fortinajnersi.

(Telegraf.rs)

Video: Tom Brejdi otišao u penziju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA