Vreme čitanja: oko 1 min.

Srbi idu na megdan Francuzima: Mogu li naši momci do pobede kao nekad pred 8000 navijača

Vreme čitanja: oko 1 min.

Srpski ragbisti će odmeriti snage sa ragbistima Francuske

  • 1
Srbija, Ragbi 13 Foto: Ragbi 13 savez Srbije

Reprezentacija Srbije će u ragbiju 13, povodom obeležavanja 70 godina ragbija na našim prostorima, odigrati prijateljsku utakmicu protiv Francuske 23. septembra, na stadionu FK Obilić u Beogradu.

Francuska je pružila ključnu podršku razvoju ovog sporta u Srbiji još 1953. godine, kada su njihovi ragbisti gostovali pred 8 000 gledalaca na stadionu JNA.

Ova utakmica će biti prilika za naše reprezentativce da se izmere sa jednim od najjačih timova na svetu, a za domaću publiku da vidi najbolje što ove dve selekcije nude u muškom seniorskom Ragbiju 13.

Generalni sekretar Ragbi 13 federacije Srbije, Vladan Kikanović, izražava očekivanje da će ovo biti izazovna utakmica i sjajan trenutak za domaće igrače da pokažu svoju vrednost pred mnogobrojnom publikom.

- Posle odigrane četiri utakmice ove godine, iz kojih imamo skor od četiri pobede, našu reprezentaciju čeka najteži ispit i utakmica protiv Francuske. Biće to veliki izazov, ali i sjajna prilika za naše momke da pokažu koliko trenutno mogu i vrede. Očekujem sjajan, borben meč i mnogobrojnu publiku - rekao je Kikanović.

(Telegraf.rs)

Video: Ragbisti Partizana posle 12 godina osvojili titulu prvaka Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • НИМ

    20. septembar 2023 | 09:17

    Недеља је 24-ти. Браво за наше момке! Надамо се најбољем!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA