≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Odbojkašice Srbije zakomplikovale put do Olimpijskih igara: Poraz od Dominikane došao kad mu vreme nije!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Moraće vice-šampionske sveta da dođu do dve pobede

  • 3
Tijana Bošković, Jovana Stevanović, Maja Ognjenovićodbojkašice Srbije Foto: MN Press

Odbojkašice Srbije su zabeležile i prvi poraz na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre, pošto je od njih bolja bila selekcija Dominikanske Republike sa 3:1, po setovima 23:25, 25:18, 23:25 i 17:25. Ovim porazom, prvim u Kini na turniru, zakomplikovale su situaciju za svoj put ka Parizu.

Sada je sve dosta teže, pošto će Srbija u poslednja dva kola igrati protiv Holandije i Kine, gde će morati da zabeleži najverovatnije obe pobede, za mirniju glavu i plasman u Parizu. Inače, Kina i Holandija su uz Srbiju i favoriti na ovom turniru, a zanimljivo je i da su te dve reprezentacije zabeležile po jedan poraz.

Naše devojke su u ovom meču protiv Dominikane bile ogroman favorit, ali, to nisu pokazale od samog starta. Dominikana je od početka počela da muči Srbiju, te da je uvede u veoma nervoznu igru u kojoj sve išlo poen za poenom.

Ključna prevaga u prvom setu je napravljena od rezultata 16:15, kada je Dominikana vezala četiri poena i otišla na osetniju prednost, koju je i sačuvala do samog kraja. Aktuelni vice-prvak Evrope, Srbija, uspela je da se povrati u drugom setu, kada je suvereno slavila sa 25:18, ali, tu je krenuo i "potop" Srbije.

Na startu treće seta, Dominikana dolazi do velike prednosti od šest poena (10:4), koju čuva dobar deo seta. Srbija je potom uspela da izjednači, ali i da povede sa 20:19, najavivši tako preokret, međutim, posustale su izabranice Đovanija Gvidetija na samom kraju i izgubile i ovaj set.

U poslednjem, četvrtom setu, Dominikana je opet na startu napravila prednost, opet je otišla na velikih sedam poena (19:12), te je i lako dovršila ovaj set.

(Telegraf.rs)

Video: Jovana Stevanović: "Ne bih volela da Srbija naturalizuje odbojkašice"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Geras

    22. septembar 2023 | 08:00

    Napred devojke... Nije to nista... Ajde... Samo jako💪💪💪

  • Ivan

    22. septembar 2023 | 10:43

    Kljucan mec je protiv Holandije, ako to dobijemo na OI smo, pogotovo ako Kina dobije Holandiju.

  • Aaaa

    22. septembar 2023 | 15:49

    Idemo!!! Biće bolje!💕

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA