≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Evo šta je potrebno srpskim odbojkašicama da bi definitivno obezbedile vizu za Olimpijske igre u Parizu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Malo nas deli od toga...

  • 2
Tijana Bošković, Jovana Stevanović, Maja Ognjenovićodbojkašice Srbije Foto: MN Press

Odbojkašice Srbije vrlo ubedljivo su savladale Holandiju u pretposlednjem kolu kvalifikacija za Olimpijske igre u Parizu i nalaze se vrlo blizu da zgrabe vizu za odlazak u glavni grad Francuske narednog leta.

S obzirom na to da nam je Holandija bila jedan od glavnih konkurenata za odlazak na Olimpijske igre, to je ovakva pobeda u direktnom okršaju dodatno podigla verovatnoću da će Srbija zaigrati za jednu od medalja narednog leta na najvećoj sportskoj smotri.

Pobedom od 3:0, faktički smo eliminisali Holanđanke iz direktne borbe za odlazak u Pariz, odnosno nikako ne možemo biti ispod njih na tabeli, čak i da se desi da izgubimo od Kine, a Holandija savlada Dominikanu maksimalnim rezultatom.

U suštini, sada gledamo ka Dominikanskoj Republici i Kini. U slučaju da Dominikana savlada Kineskinje sa 3:0 ili sa 3:1, Srbija bi već danas mogla da proslavi odlazak na Olimpijske igre u Parizu. 

Naravno, i svaka pobeda protiv Kine u završnom meču vodi naše odbojkašice dalje, a mogla bi da budu dovoljna i samo dva seta protiv Kine, jer bismo imamo bolji set količnik, ako naše rivalke danas izgube bar jedan set od Dominikane.

Pravila su takva da se međusobni skor nije presudan, već se raspored pravi po sledećem nizu: odnos pobeda i poraza, broj sakupljenih poena, set količnik, poen količnik. Tek nakon svega dolazi rezultat u duelu.

Sve u svemu, miris Pariza se već oseća u taboru naših odbojkašica!

(Telegraf.rs)

Video: Maja Ognjenović za Telegraf: Turska je napravila uspešan sistem i to im se isplatilo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Re

    23. septembar 2023 | 13:30

    Čak i da čudom ne prodjemo na ovom turniru,medju pet smo na listi fivb gotovo sigurno do juna 2024. Tako da ne postavlja se pitanje našeg učešća na OI,već kakav ćemo tamo rezultat imati.Možemo li konačno i tu do zlata??

  • Lucifer

    23. septembar 2023 | 14:56

    Svaka njima čast s turnira na turnir.. Ne bi se ja cimao...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA