≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Odbojkašice Srbije pale na svetskoj listi uprkos plasmanu na Olimpijske igre

Vreme čitanja: oko 1 min.

Blagi pad, činjenica koja je u ovom momentu verovatno i najmanje bitna

  • 2
Tijana Bošković, Jovana Stevanović, Maja Ognjenovićodbojkašice Srbije Foto: MN Press

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije nam je priredila nezaboravno leto. Srebro na Evropskom prvenstvu, zatim i plasman na Olimpijske igre, pa slobodno možemo reći da je iza njih i više nego uspešan period.

I pored tih uspeha one su pale na najnovijoj FIVB listi za jedno mesto. Trenutno su četvrte, iza Brazilki koje su dospele na treću poziciju.

Poredak najboljih reprezentacija se sređuje nakon svakog meča, pa su porazi od Dominikane i Kine posebno uticale na takvu situaciju.

Ipak, to je činjenica koja najmanje treba da nas brine pošto su uspesi u takmičenjima ostvareni i ciljevi ispunjeni.

Na prvom mestu rang liste je šampoon Evrope Turska, zatim SAD ispred dve pomenute selekcije.

(Telegraf.rs)

Video: Tijana Bošković: "Uvek je teško kad se gubi, naročito u meču za zlato"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • FANTOM(68)

    25. septembar 2023 | 13:50

    Gledam Holanđanke, i posle izgubljenog i drugog seta i spoznaje da neće na Olimpijske igre nastavljaju da se bore za zastavu, grb i narod. I gle čuda, na kraju balade uspevaju da pobede protivnika. Šta reći za Srbiju i njenu utakmicu sa Kinom? BLJAK, gorak ukus u ustima jer loše vođena utakmica sa pogrešnim pionima na pogrešnom mestu iznedrila težak poraz od ekipe koja sa ovim sastavom druga liga. Jedino Srbi uvek zas... na kraju balade, umesto da mač protivniku zariju do balčaka ...... Zar moramo uvek na kraju kada nam nisu utakmice bitne da završimo sa porazima i srozamo svoj ugled u svetu. To ne rade ozbiljne ekipe, pogotovu ne dvaput zaredom Svetske prvakinje. Ko ima pravo da se igra sa obrazom i ugledom našeg naroda???

  • Milutin

    25. septembar 2023 | 18:41

    Pali smo na listi zato što smo poklonili kini pobebedu. Odnosno namerno izgubili. Jbg... brat Si nije dugme. Malo dodvoravanja, a u stvari se blamiramo. Takve stvari bi svetska odbojkaška organizacija morala da sankcioniše.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA