Vreme čitanja: oko 1 min.

Počelo saslušanje Ruskinje godinu i po dana nakon Igara u Pekingu: Da li je Valijeva kriva za doping skandal?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Slučaj i dalje nije zaključen

  • 1
Kamila Valijeva Foto: AP/Tanjug

Skandal koji je potresao svet umetničkog klizanja na ZOI u Pekingu 2022. godine i dalje nije doteran do svog kraja. Sud za sportsku arbitražu u Lozani je ponov0 pokrenuo saslušanje ruske klizačice Kamile Valijeve povodom pozitivnog doping testa koji je otkriven nakon što je u timskoj konkurenciji sa svojom zemljom osvojila zlato.

Valijeva važi za jednu od najtalentovanijih klizačica i sa 15 godina je uspela da izvede četvorostruki skok na Olimpijskim igrama. U pojedinačnoj konkurenciji je ostala bez medalje, ali je sa ekipom Rusije došla do zlata, koje im još uvek nije dodeljeno jer je oktriveno da je učestvovala uprkos nekoliko nedelja starom pozitivnom doping testu.

Navedeno testiranje obavljeno je u decembru 2021. godine pred Drćavno prvenstvo Rusije i ona je tada bila pozitivna na trimetazidin. Disciplinska komisija Ruske anti-doping agencije (RUSADA) ustanovila je da Valijeva nije kriva za ovaj prestup i osvojena medalja na prvenstvu nije joj oduzeta.

Detalji saslušanja u Lozani neće biti iznošeni u javnost jer je Kamila maloletnea. Ceo proces trajaće tri dana i ostaje nam da vidimo kako će čitava saga biti okončana.

(Telegraf.rs)

Video: Ruska senzacija nije dopingovana: Sud ukida suspenziju Kamili Valijevoj, jedan detalj bio spasonosan

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA