≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Snimak treninga mladih vaterpolista Partizana u praznom bazenu obišao Srbiju: Otkrivamo šta je istina!

Vreme čitanja: oko 2 min.

Posle snimka na kome polaznici škole vaterpola Partizan treniraju u praznom bazenu, oglasio se i legendarni vaterpolista

  • 21
VK Partizan Printscreen/Reddit

Vaterpolo klub Partizan oduvek je bio sinonim za ovaj sport, ne samo u Srbiji već i u regionu. Ipak, poslednjih godina klub nema adekvatne uslove za trening i razvoj igrača. Partizan od 28. jula ne može da trenira na Banjici, jer bazen nije u funkciji, pa je u novu sezonu ušao bez matičnog plivališta.

Prethodnih dana se na mrežama pojavio snimak koji u potpunosti oslikava situaciju u ovom poznatom klubu. Naime, tada su polaznici vaterpolo škole Partizan trenirali u bazenu bez vode?! Trener je dao znak pištaljkom, a umesto skoka u vodu i plivanja, usledilo je trčanje sa kraja na kraj bazena.

Klub je nedavno apelovao na nadležne da reše pomenuti problem.

Povodom ovog snimka, koji je obišao Srbiju, kontaktirali smo i direktora VK Partizan, Nikolu Kuljaču, koji je za Telegraf pojasnio situaciju.

Nikola Kuljača Foto: MN Press

Kuljača je za Telegraf otkrio da su predstavnici kluba bili na sastanku sa gradonačelnikom Aleksandrom Šapićem (koji je danas podneo ostavku, ali do izbora ostaje vršilac dužnosti) i da postoji mogućnost da će u narednom periodu ovaj problem biti rešen.

- Partizan ne trenira na Banjici od 26. jula, dok je snimak na kome se vidi da deca trče u praznom bazenu nastao pre desetak dana. Bazen nije u vlasništvu VK Partizan, već pripada SC Voždovac. Na sastanku sa gradonačelnikom dogovoreno je da Partizan dobije 130 sati u kvartalu za trening. Postoji mogućnost da se mali bazen stavi u funkciju mlađih kategorija. Prvi tim je već počeo sezonu, igrao Evrokup, ali i pored dobrih partija nije uspeo da se domogne grupne faze. Dugujem veliku zahvalnost gradonačelniku, koji je jedini pozvao i pitao za stanje u klubu - rekao je Nikola Kuljača.

Za dobrobit srpskog vaterpola, bilo bi dobro da se ovaj problem što pre reši, te da će novi talas talentovanih momaka imati sve uslove za kvalitetan trening i razvoj, kako bi kasnije na njih i reprezentacija Srbije mogla da se osloni, kao što je to bilo godinama pre.

Trening mladih vaterpolista Partizana na Banjicibyu/zb543 inserbia

Podsetimo, VK Partizan je najtrofejniji srpski klub, a jedan je i od najvećih klubova u Evropi. Crno-beli su sedam puta bili prvaci Evrope, a 27 puta su bili šampioni Srbije i 24 puta su osvojili Kup Srbije.

Međutim, poslednjih godina, usled finansijske krize, crno-beli su imali znatno slabiji roster. Poslednju domaću titulu osvojili su 2018, kada su osvojili duplu krunu, dok je poslednji internacionalni pehar podignut 2011. godine, kada je osvojena titula prvaka Evrope.

(Telegraf.rs)

Video: Radnički KG prvi srpski klub osvajač Regionalne lige

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlastimir

    29. septembar 2023 | 16:26

    SRAMOTA PRVO SU IM ODUZELI BAZEN A SADA GASE SEDMOSTRUKOG PRVAKA EVROPE, KLUB KOJI JE I OVOJ I ONOJ REPREZENTACIJI DAVAO GLAVNE IGRAČE. SRBIJO, STIDI SE. MNOGO JE ONIH KOJI HOĆE DA UGASE PARTIZAN. U SVIM SPORTOVIMA.

  • Iko

    29. septembar 2023 | 16:35

    Nema vk partizan , nema reprezentacije. Vjestacki klubovi vodecih politicara vladajuce stranke su unistili ovaj sport u Sr

  • Grobari

    29. septembar 2023 | 16:53

    Plansko urušavanje najvećeg sportskog društva na svetu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA