Vreme čitanja: oko 1 min.

Objavljen spisak ženske rukometne reprezentacije za kvalifikacije na Evropsko prvenstvo

Vreme čitanja: oko 1 min.

Selektor se raduje pripremama

  • 0
rukometašice srbije Foto: MN Press

Najbolje srpske rukometašice, u drugačijem sastavu u odnosu na prethodni period, započinju novi ciklus kvalifikacija.

Nakon što su ostvarile plasman na Svetsku rukometnu smotru koja će se održati krajem godine, srpske rukometašice kreću u kvalifikacije za Evropsko prvenstvo koje će se naredne godine održati u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj.

Selektor Uroš Bregar svestan je da će tranzicija koja je pred njima biti izazovna, ali ovaj skup tokom EHФ nedelje nacionalnih timova služi i kao prilika da se pod njegovim vođstvom trenira i razvojni seniorski ženski tim.

- Očekuje nas novi krug kvalifikacija. Radujem se da ćemo početi pripreme od sedmog oktobra i tako imati dva dana više za pripreme. Reprezentacija će biti dosta promenjena u odnosu na prethodni period. Pred nama su dve utakmice kvalifikacija protiv Bugarske u Zrenjaninu i Turske u Ankari. Veliki izazov će biti utakmica u Turskoj, ali se svakako nadam pobedama - počinje selektor.

Promene u sastavu već su najavljene u prethodnom ciklusu, dok su povrede određenih igračica i neophodno duže vreme oporavka dodatno otežali ovaj zadatak.

- Zbog velikih provblma na poziciji golmana, Graovac je prestala da igra, a Risović i Đurašinović su povređene, odlučili smo da pozovemo Mariju Čolić da nam pomogne u predstojećim utakmicama. Daćemo sve od sebe da se što bolje pripremimo. U Zrenjaninu smo uvek imali odlične uslove za rad, prelepu atmosferu na utkamicama i nadam se da će tako biti i ovog puta - zaključio je Bregar.

Golmani: Marija Čolić, Jovana Vasiljković, Marija Simić, Moli Kubina

Leva krila: Sanja Radosavljević, Aleksandra Stamenić, Tamara Kocić

Pivoti: Edita Nuković, Jovana Milojević, Katarina Bojičić

Desna krila: Nataša Lovrić, Dunja Radević

Bekovi: Dunja Tabak, Teodora Majkić, Tamara Mandić, Emilija Lazić, Jovana Jovović, Aleksandara Vukajlović, Marija Laništanin, Anđela Janjušević

(Telegraf.rs)

Video: Zagrmelo iz svlačionice srpskih juniora: Ko da mi otme iz moje duše Kosovo! Slavi se polufinale SP

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA