≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Srbija uradila ono što se mora: Odbojkaši preslišali Finsku, slede tri ključna koraka do Olimpijskih igara!

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Plava četa" spremna za veliku priču

  • 1
Odbojkaši Srbije, Portugalija - Srbija Foto: Profimedia/Anna Klepaczko/Zuma Press

Odbojkaška reprezentacija Srbije ostvarila je pobedu u četvrtom kolu grupe B kvalifikacija za Olimpijske igre protiv selekcije Finske sa 3:0 (25:21, 25:22, 25:22) i odradila posao koji je bio neophodan da ostane u trci za prva dva mesta koja vode u Pariz.

Kada su Orlovi pretrpeli poraz od Turske na startu, jasno je bilo da su trijumfi nad Tunisom, Egiptom i Finskom nešto što se vodiu arhivi pod "morati".

Sve je to obavljeno na najbolji mogući način, u tri meča su izgubili samo jedan set i priča sada postaje mnogo teža, ujedno i mnogo bitnija jer se radi o direktnim sudarima sa konkurentima za direktan plasman na Olimpijske igre.

Nije smeo da se dogodi kiks protiv Finaca, te se nije ni desio.

Srpski kolektiv je u prvom setu bio samo u minusu dva puta (0:1 i 1:2), a nakon toga je preuzeta inicijativa sa pet uzastopnih poena za 6:2 gde se i videla jasna nadmoć.

U drugom je već bila veća klackalica, ali i ona je trajala do 14:14 gde su napravljena dva poena koja su napravila razliku i pritisak na protivnika koji je nakon toga jurio, ali nije uspeo da spreči novi prilazak ka pobedi Srbije.

U trećem je možda bilo i najviše borbe, jer je Finska bila blizu i pretila je da poravna na 23:23, ali je sprečen povratak i zaključena priča.

Sada, slede tri ključna duela koja će biti đavolski teška, ali samo preko njih će moći da se obezbedi odlazak na veliku smotru.

Prvo će naši momci u petak odigrati susret od 12.25 časova protiv Japana, a onda za vikend dva derbija - prvo Sjedinjene Američke Države, a onda i Slovenija.

Slovenci su prvi sa 12 bodova, zatim slede Srbija i SAD sa po devet bodova (Amerikanci imaju meč manje), a okršaj manje ima i Japan koji je na šest bodova.

Nakon toga su poređani Turska, Egipat, Finska i Tunis koji sada već kasne, pa je slika za Pariz sve bistrija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA