Vreme čitanja: oko 2 min.

"Možda je ovo naša realnost, ali još smo živi": Kolaković posle kvalifikacija za OI vidi novu priliku

Vreme čitanja: oko 2 min.

Primač reprezentacije Srbije Marko Ivović izjavio je da njegov tim na turniru u Tokiju nije prikazao svoju igru

  • 1
Odbojkaši Srbije, Igor Kolaković Foto: MN Press

Selektor muške odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković izjavio je danas u Tokiju da žali zbog neuspeha na kvalifikacionom turniru za plasman na Olimpijske igre, ali je dodao njegov tim ima šansu da se kvalifikuje za Igre u Parizu.

Srbija je kvalifikacioni turnir za plasman na OI u Parizu 2024. godine završila na petom mestu na tabeli sa devet bodova. Srbija je danas u poslednjem meču kvalifikacija u Tokiju izgubila od Slovenije.

"Ovo je bio meč u kojem smo stalno zaostajali od starta i stalni jurili rezultat. Nismo mogli da ih ugrozimo, jer smo imali nesklad servisa i prijema servisa. Drago mi je da smo uspeli da se vraćamo, ali nismo mogli da prelomimo u tim trenucima sa nekom važnom odbranom, blokom ili kontranapadom", rekao je Kolaković, preneo je OSS.

Srbija je na turniru u Tokiju ostvarila tri pobede i zabeležila četiri poraza.

"Ostaje žal zbog poraza na ovom meču, kao i zbog neuspeha na svim utakmicama, koje smo izgubili. Možda je ovo naša realna slika u ovom trenutku s obzirom da smo se na dva takmičenja u skladu sa našim mogućnostima dobro borili", dodao je selektor Srbije.

Srbija će imati šansu za plasman na OI na osnovu rang liste FIVB, koja će biti objavljena po završetku preliminarne faze Lige nacija u junu naredne godine.

"Videćemo da li imamo prednost na FIVB listi ili moramo da jurimo bodove. Suština je da je ova sezona završena, bila je duga i teška. Okončana je sezona ne baš dobrim rezultatom, ali još smo živi", istakao je Kolaković.

Primač reprezentacije Srbije Marko Ivović izjavio je da njegov tim na turniru u Tokiju nije prikazao svoju igru.

"Teško je šta reći posle poraza od Slovenije, ima i besa i žalosti. Nismo rešili probleme koje smo imali u pripremnom periodu i pre EP. Sve te povrede nismo uspeli da saniramo. Nismo mogli da dođemo do igre i forme koje smo imali ove godine u Ligi nacija. Možemo da tražimo izgovore, ali to je surova realnost. Pokazatelj je ono što smo pokazali na terenu. Nismo imali kontinuitet igre, nismo čak ni na trenutku pokazali svoju najbolju igru", naveo je Ivović.

On je istakao da očekuje da Srbija izbori plasman na Igre u Parizu.

"Šanse postoje, nadamo se i čekamo sledeće leto. Teško je u ovom trenutku pričati o narednih 6,7 meseci. Verujem da ćemo se plasirati na OI i da ćemo naredne godine prikazati mnogo bolju igru. Svim saigračima želim uspešnu i zdravu sezonu. Ove dve godine su bile izuzetno naporne, jer nismo imali 5,10 slobodnih dana. Iskreno nadam da ćemo sve da prebrodimo i da ćemo biti spremni za narednu godinu", zaključio je Ivović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA