Vreme čitanja: oko 1 min.

Uvode se novi sportovi na Olimpijske igre u Los Anđelesu: Znate li šta je "fleg fudbal" i koja su mu pravila?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Poprilično se menja čitav koncept

  • 1
Paris panorama, Francuska, Olimpijada, olimpijske igre 2024 Foto: Tanjug/AP

Olimpijske igre u Parizu su praktično iza ćoška, manje od godinu dana je ostalo do početka istih, dok su popčele pripreme i za one koje slede odmah zatim, a koje se održavaju u Los Anđelesu 2028. godine, gde bi moglo da bude uvršteno nekoliko novih sportova.

Naime, organizacija Olimpijskih igara u Los Anđelesu je već predala Međunarodnom olimpijskom komitetu listu od šest novih sportova koje bi voleli da vide u SAD-u na najvećoj svetskoj smotri sportista.

Među novim sportovima se nalaze bejzbol i softbol, kriket, lakros, od sportova koji su nekada i bili deo Olimpijskih igara, dok bi svoju premijeru trebalo da dobiju skvoš i fleg fudbal.

Naravno, ovde nije jednostavan put do uvrštavanja nekog sporta na Olimpijske igre, pošto će Međunarodni olimpijski komitet imati sednicu u Mumbaiju, gde će razmotriti sve o ovih šest sportova.

(Telegraf.rs)

Video: Bokseri i bokserke Srbije se pripremaju na Jahorini, cilj su im Olimpijske igre u Parizu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • FANTOM(69)

    10. oktobar 2023 | 13:23

    Da znam šta je to fleg fudbal. Moja ćerka ga je igrala za Beogradske Vukove, sudila igru flega a danas sudi u Evropskoj profi ligi Američkog fudbala. Igra se sa loptom za američki fudbal a umesto fizičkog kontakta protivniku se umesto obaranja pokušava skinuti jedna od zastavica (fleg) koje su mu zakačene i vise na bokovima. Inače poeni se računaju isto kao i kod američkog fudbala. Ali nije toliko zanimljiv kao pravi Američki fudbal koji se zbog grubosti ne nalazi na olimpijskim igrama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA