≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Drama i horor srpske rukometašice u Izraelu: "Krenule su sirene, bili smo par metara pod zemljom..."

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na sreću sve se dobro završilo

  • 4
Teodora Petković Printscreen: Youtube/TV ZONA PLUS (HD) - ZVANIČNI KANAL

Mlada srpska rukometašica Teodora Petković, trenutno nastupa za Holon iz Juvalima, a posle početka rata u Izraelu prošla je pravu dramu kako bi izašla iz zemlje. 

Naime, nekadašnja rukometašica niške Naise, našla se u Izraelu kada je Hamas napao zemlju, a tokom evakucaije srpskih državljana iz zemlje bila je jedna od onih koji su se našli u avionu Er Srbije.  Po povratku u zemlju, Teodora je za TV Zona plus, ispričala kako je sve izgledalo.

- Ovo je trebalo da bude moja druga sezona u Izraelu. Sva sreća da sam promenila mesto boravka prošle godine jer je upravo to područje gde sam bila granitirano. Bilo je blizu granize Gaze i Hamasa. Bila sam uplašena. U trenutku sirena bila sam u stanu, rano ujutru... Bila sam sa momkom i na sreću zajedno smo bili u tome i mnogo mi je pomogao da prebrodimo sve. Spavali smo na smenu, sa jednim okom otvorenim - rekla je Teodora, pa nastavila da otkriva detalje:

U skloništu, Teodora je ostala bez mogućnosti da obavesti svoje najbliže o svom trenutnom položaju, jer joj je telefon bio nedostupan. Ova hrabra sportistkinja je, kao mnogi drugi građani Tel Aviva, morala da čeka i nada se da će se sve okončati na siguran način.

- Bili smo u skloništu. Niko nije mogao da nas dobije. Bili smo par metara pod zemljom. Nema signala, nema ničega. Svi su bili izuzetno uplašeni. Čuli su preko novina i vesti ovde u Srbiji i bili su uplašeni. Čuli smo se tek posle par sati. nisam mogla da ih smirim, svi su bili u šoku.

Na svu sreću sve se dobro završilo i Petkovićeva je uspela da dođe u Srbiju. Ona će narednih dana trenirati sa Naisom kako bi bila spremna za novi klub u karijeri.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    12. oktobar 2023 | 10:36

    Ja ni na more u Hrvatsku ne idem a kamoli da londram po Palestini.

  • Nena

    12. oktobar 2023 | 10:20

    Izrael mi je blizu ali mi nikad ne bi palo na pamet da odem tamo ni na jedan dan jer je uvek ratno podrucje i nikad nisi siguran šta može da se desi a ovi naši sportisti trče zbog para a ne razmišljaju o svom životu.

  • Vojislav

    12. oktobar 2023 | 09:42

    Ma ne bi se nista dogodilo. To su fini patriotski borci za slobodu i pri tome izuzetno tolerantni ptema strancima, posebno prema zenama

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA