Vreme čitanja: oko 1 min.

Rusi će učestvovati na Olimpijskim igrama u jednom od najpopularnijih sportova sveta, i za to imaju garancije!

Vreme čitanja: oko 1 min.

To ne znači da svi koji su u prvih 56 na svetu mogu da učestvuju, nego samo četvorica najboljih iz jedne zemlje

  • 0
Rusija zastava Foto: Shutterstock

Kako stvari stoje, ruski teniseri će moći da se takmiče na Olimpijskim igrama i tamošnji predsednik Federacije Šamil Tarpiščev uverava da se od toga neće odstupiti.

Odluka još uvek nije doneta od strane Međunarodne teniske federacije, a to će se desiti početkom naredne godine.

Ratu u Ukrajini se ne vidi kraj, kolektivni sportovi što se tiče Rusije su na "stend baju" što se tiče OI, ali zato nisu individualni.

Naime, Rusi će verovatno moći da se takmiče i pod neutralnom zastavom ako im ne bude dozvoljeno nadmetanje pod nacionalnom.

Na prošlim Olimpijskim igrama su u Rusiju stigle tri medalje, od Andreja Rubljova i Anastasije Pavljučenkove, te Aslana Karaceva i Jelene Vesenine u dublu, ali Karena Hačanova u singlu.

U Parizu će žrebovi imati po 64 učesnika u singlu, prvih 56 ide po rejtingu, šest mesta dobijaju države koje nemaju visoko rangirane tenisere, jedno ide zemlji domaćinu a poslednje nekom od bivših osvajača medalja ili gren slem šampionu.

To ne znači da svi koji su u prvih 56 na svetu mogu da učestvuju, nego samo četvorica najboljih.

Za petog nema mesta, tako da njegovo mesto zauzima sledeći najbolje rangirani teniser iz neke druge zemlje.Baš takva situacija je trenutno. Medvedev, Rubljov, Hačanov, Safijuljin i Karacev su u prvih 56, ali poslednji neće moći u Pariz ako tako ostane.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA