Vreme čitanja: oko 1 min.

Magnus Karlsen samo varanje ima u glavi: "Rasturen sam, protivnik je imao sat, nisam se koncentrisao..."

Vreme čitanja: oko 1 min.

Norvežaninu je ovo teško palo

  • 0
Magnus Kalrsen Foto: Tanjug/AP

U Dohi se održava turnir koji nosi naziv Katar Masters, a gde je viđena i jedna senzacija. Najbolji šahista sveta, Magnus Karlsen poražen je od anonimnog 23-godišnjeg velemajstora Ališera Sulejmanova, koji je trenutno 606. igrač sveta.

Karlsenu je ovo i najboljniji poraz u prethodnih 15 godina, bar kada je reč o elo poenima, pošto ih Norvežanin ima čak 327 više u odnosu na svog rivala iz Kazahstana. Međutim, Karlsen je posle meča odlučio da objavi i jedan tvit gde je pokušao da uakže na razloge svog poraza.

On je rekao da je varanje ušlo u njegovu glavu, nakon što je imao poraze od Hansa Nimana.

- Danas sam potpuno rasturen. Ne želim da optužujem svog protivnika za bilo šta – odigrao je izuzetno i zaslužio je da pobedi. Međutim, iskreno, čim sam u početnoj fazi partije video da moj rival nosi sat, izgubio sam sposobnost da se koncentrišem. Naravno, prihvatam punu odgovornost za to što nisam sposoban da se izborim sa takvim mislima, ali me neverovatno frustrira to što organizatori i dalje ne shvataju ozbiljno preduzimanje mera protiv varanja – gledaoci se šetaju okolo sa pametnim telefonima - napisao je Karlsen.

Inače, Magnus je tražio i od sudije da interveniše, ali mu je rečeno da su analogni satovi dozvoljeni. Međutim, Magnus je bio u pravu, pošto su pravila takva da ne dozvoljavaju ništa na stolu tokom partije.

Podsetimo, Karlsen je tokom septembra 2022. godine imao i partiju sa Hansom Nimanom, kojeg je optužio za varanje, pošto je izgubio od njega i to veoma lako, a i sam je Niman priznao da je u prošlosti varao tokom igranja onlajn šaha.

(Telegraf.rs)

Video: "Stara garda" pijucka i igra džinovski šah u parku: Čas fizičkog na banjalučki način u 50 maraka

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA