≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Olimpijske igre dobile 5 novih sportova! Srbija ovde može samo da sanja medalju

Vreme čitanja: oko 1 min.

Amerikanci su odabrali sportove koji su bliski njihovom podneblju

  • 7
Paris panorama, Francuska, Olimpijada, olimpijske igre 2024 Foto: Tanjug/AP

Međunarodni olimpijski komitet odobrio je Los Anđelesu pet dodatnih sportova koji će biti na Olimpijskim igrama 2028. godine.

Igraće se sportovi koji su bliski američkoj publici - bejzbol, lakros, kriket, skvoš i "fleg fudbal" (verzija američkog fudbala).

To su bili i predlozi organizatora, koji može da izabere dodatne sportove od nedavno, pa su se odlučili za sportove koji su bliski američkom podneblju.

Nažalost, Srbija nema preterano razvijene ove sportove, pa ovde faktički nemamo ni šta da tražimo. Pitanje je da li ćemo imati i predstavnika, a o medalji možemo samo da sanjamo.

(Telegraf.rs)

Video: Dušan Bulut za Telegraf: O Mundobasketu, Olimpijskim igrama, Srbiji, i zašto ga "boli" Japan

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ppp

    16. oktobar 2023 | 11:13

    Ubacuju sportove koji se uglavnom igraju u zemljama komonvelta, a karate koji je zastupljen u celom svetu su izbacili. Nigde ne može bez pilitike.

  • Vitez Koja

    16. oktobar 2023 | 11:12

    U svim tim sportovima koji su navedeni, ima maksimum po tri-četiri zemlje koje upražnjavaju taj sport.Ako ikada kod nas bude bilo, da uvedemo Klis, klikere, između dve vatre, zube(aurus),trule kobile,boćanje...

  • Niko bitan

    16. oktobar 2023 | 12:03

    Kako možete tako da pišete. Pre svega, Srbija je vicešampion Evrope u fleg fudbalu za decu do 17 godina. I seniorska reprezentacija Srbije će igrati na narednom Svetskom prventsvu u fleg fudbalu. Prvo se raspitajte pre nego što lupite glupost. Nula istraživačkog novinarstva. Kontaktirajte bolje Srpsku asocijaciju američkog fudbala, pa ćete imati tačne informacije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA