Vreme čitanja: oko 2 min.

Istorijski uspeh srpskog miks dubla: Tomić i Vitman u glavnom žrebu prestižnog turnira

Vreme čitanja: oko 2 min.

Učešćem na "Arctic open 2023" miks dubl Tomić i Vitman postali su prvi srpski par koji se plasirao u glavni žreb prestižnog turnira "HSBC BWF World Tour Super 500"

  • 0
Badminton Foto: Badminton savez Srbije

Nakon plasmana među Top 8 igrača evropske badminton scene ovog leta na Evropskim igrama u Poljskoj i podizanja srpske zastave na Svetskom prvenstvu u badmintonu zahvaljujući njihovim impresivnim rezultatima, najbolji srpski miks dubl Mihajlo Tomić i Anđela Vitman ponovno su postavili nove standarde za srpski badminton.

Učestvovanjem na seniorskom turniru Svetske badminton federacije "CLASH OF CLANS Arctic Open 2023 powered by YONEX", održanom od 10. do 15. oktobra u Finskoj, Tomić i Vitman još jednom su pomerili granice i postali prvi srpski miks dubl u glavnom žrebu prestižnog turnira "HSBC BWF World Tour Super 500". Ovo je još jedan u nizu sjajnih rezultata ovog talentovanog dvojca koji niže uspehe na planetarnoj badminton sceni i kontinuirano doprinosi promociji badmintona i Srbije.

Tomić i Vitman postali su sinonim za upornost, talent i posvećenost badmintonu. Kroz njihove impresivne karijere, svedoci smo brojnim trijumfima, kako na domaćem terenu, tako i na međunarodnoj sceni. Osim brojnih medalja, Vitman je 2022. godinu završila kao prva juniorka sveta, a trenutno sprski dvojac zauzima 64. mesto u konkurenciji mešovitih parova na seniorskoj listi Svetske badminton federacije.

Njihova nepokolebljiva posvećenost, entuzijazam i neprestana želja za uspehom postavljaju nove standarde u svetu badmintona.

- Ovaj istorijski plasman nije samo njihov lični uspeh, već pobeda svih nas koji sa ponosom podržavamo i verujemo u srpski sport - istakao je glavni trener reprezentacije, Milan Barbir.

HSBC BWF World Tour Super 500 turniri privlače vrhunske igrače iz celog sveta i s obzirom na konkurenciju i kvalitet igre, ovi turniri su izuzetno važni za igrače koji žele da poboljšaju svoj svetski rang i osiguraju sebi mesto na najvažnijim svetskim događajima, poput Svetskog prvenstva ili Olimpijskih igara. Turniri ove kategorije pružaju izvanrednu priliku za igrače da demonstriraju svoje veštine, steknu iskustvo i osvoje važne bodove za svoj globalni rang.

Nakon dinamične nedelje provedene igrajući na dva prestižna turnira, prvo na "Scottish Open 2023", a potom i na "Arctic Open 2023" u Finskoj, Tomić i Vitman će braniti titulu državnog prvaka na predstojećem Prvenstvu Srbije za seniore. Nakon toga, putuju u Nemačku na "Hylo Open 2023", gde ih očekuju novi izazovi na međunarodnoj sceni.

Ministarstvo sporta Republike Srbije, pružanjem finansijske podrške, omogućilo je učešće naših najboljih seniora na međunarodnim turnirima.

(Telegraf.rs)

Video: Najbolji šuterski trener planete za Telegraf: "Jokić je jedan, jedini neponovljivi"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA