Vreme čitanja: oko 1 min.

Trijumf "Nepobedivih" u misiji "ozeleni goru" na Invictusu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ukupni fond od 200.000 dinara usmeren je Pokretu gorana Vojvodine za sadnju drveća na Fruškoj gori i obnovu šuma koje su uništene u olujama tokom leta

  • 0
Mozzart Invictus Foto: Promo/ Soultimemedia

Snaga prirode pomera granice sopstvenih mogućnosti! Invictus Challenge by Fondacija Mozzart treći put ove sezone okupio je ljubitelje adrenalina iz cele zemlje, a više od 1.000 trkača savladalo je brojne prepreke na Fruškoj gori na samom kraju sezone. Posle Petrovaradina i Štranda, "Nepobedivi" iz Mozzarta prošli su kroz cilj u trkama na sedam ili 19 kilometara, a imali su i motivacionu eko-poruku za sve učesnike – "Ozeleni goru"!

Probijanje kroz blato, penjanje uz konopce, dizanje teškog tereta… Bile su to samo neke od prepreka sa kojima su se susretali OCR trkači, a najvažniji izazov na ovako velikim događajima je da priroda ostane netaknuta.

Zato je Fondacija Mozzart, već tradicionalno, organizovala i eko-izazov – za svaku ubačenu limenku ili flašicu donirala je po jedan evro. Ukupni fond od 200.000 dinara usmeren je Pokretu gorana Vojvodine za sadnju drveća na Fruškoj gori i obnovu šuma koje su uništene u olujama tokom leta.

"Nepobedivi" su poznati po širenju ekološke svesti na OCR trkama. Učestvovali su u čišćenju Petrovaradinske tvrđave, Štranda, u prikupljanju čepova za udruženje "Čepom do osmeha"…

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Fondacija Mozzart (@mozzart_fondacija)

Sa saradnicima iz udruženja "Sotsko jezero" prošle godine u Vrdniku su pravili kućice za fruškogorske ptice, a na istom mestu je Mozzartov tim ponovo odneo pobedu u eko-izazovu, za koji je vladalo veliko interesovanje.

To je samo još jedan dokaz da su ljubitelji ovakvih izazova povezani sa prirodom i da brinu o svom životnom okruženju.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA