Vreme čitanja: oko 2 min.

Toni Đerona: "Sve je u našim rukama, kruna generacije biće odlazak u Pariz"

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Sada je momenat za finese, taktiku i da se probaju neki novi igrači"

  • 0
Rukometna reprezentacija Srbije, Toni Đerona Foto: MN Press

Srpske rukometaše očekuju pripreme za Evropsko prvenstvo, a trener "Orlova", Toni Đerona, izjavio je da nema mesta opuštanju, te da njegove pulene očekuje teška grupa.

Podsećanja radi, Evropsko prvenstvo u rukometu na programu je u januaru naredne godine.

- Ovo je bio prirodan sled okolnosti. Kada smo se sreli poslednji put, rekao sam Urošu Bregaru da kad god smo u Staroj Pazovi, da je dobrodošao da se pridruži. Iskoristićemo i vreme van treninga uz kafu, da razmenjujemo stručna mišljenja i ideje. Deo smo istog tima, iste kuće i razmena znanja će koristiti svima - započeo je Đerona svoje izlaganje za sajt RSS.

Strateg reprezentacije Srbije istakao je da ozbiljnost na ovim pripremama mora da bude na maksimalnom nivou.

- Jasno je da nema mesta kalkulacijama i štednji bilo koje vrste u prijateljskim utakmicama. Poslednja tri susreta protiv Slovenije završila su se u našu korist, tako da i od protivnika očekujemo da će pokušati da se ”osveti”. Ekipa Slovenije kao i mi ima samo tri nedelje priprema za Euro uzimajući u obzir da je ovo prva od tri. Naredna će biti u decembru i zatim finalna u januaru - nastavio je Đerona.

Selektor je naveo da se sa ovom generacijom radi temeljno već duži vremenski period.

- Sada je momenat za finese, taktiku i da se probaju neki novi igrači. Neki igrači su promenili sredine, neki uloge i sve to treba uzeti u obzir pred Nemačku - rekao je Đerona.

Za kraj je naglasio da su očekivanja maksimalna, te da se ekipa za ovo spremala čitav ciklus.

- Od trenutka kad sam postao trener ja sam pod pritiskom rezultata, posebno kada se radi sa nacionalnim timovima. Sada je možda za nijansu veći jer su specifične okolnosti prisutne. Slovenija koju smo pobedili toliko puta je u blagoj prednosti potencijalno za plasman na kvalifikacije za Olimpijske igre, ali to nije opravdanje. To samo govori da je sve u našim rukama i da mi diktiramo da li će kruna ove generacije biti odlazak u Pariz - zavšio je svoje izlaganje selektor rukometne reprezentacije Srbije.

(Telegraf.rs)

Video: Selektor rukometaša Srbije: Spremamo se za Norvežane

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA